fbpx
П’ятий Island назвали на честь В’ячеслава Кубрака

П’ятий Island назвали на честь В’ячеслава Кубрака

36 Бригада МП ВМС України Катери «Island» Патрульні катери Україна Флот

Патрульних катер типу Island, який відправлять з США в Україну, буде носити назву на честь морського піхотинця В’ячеслава Кубрака.

Про це повідомляє Мілітарний.

За планами п’ятий патрульний катер «В’ячеслав Кубрак» типу Island повинен відправитися в Україну вже восени.

Нещодавно у місті Балтимор, США, вже завершився курс допідготовки 5-го екіпажу патрульних катерів типу «Island».

Український екіпаж патрульного катеру вже носить нарукавні знаки з ім’ям В’ячеслава Кубрака.

Нарукавні знаки українського екіпажу патрульного катеру типу Island з ім'ям В’ячеслава Кубрака. Жовтень 2021

Курс допідготовки, під керівництвом іноземних інструкторів, тривав шість тижнів і був проведений на верфі Берегової охорони США.

Підготовку екіпажі проходили безпосередньо на тих катерах типу «Island», на яких будуть надалі нести службу в України.

Нагадаємо, офіційна передача перших кораблів українським військовим морякам від берегової охорони США відбулася 27 вересня 2018 року на військово-морській базі в Балтиморі (штат Меріленд, США). Патрульні катери отримали бортові номери «Слов’янськ» (P190) і «Старобільськ» (P191). 21 жовтня 2019 року патрульні катери були доставлені в Одесу, де згодом їх прийняли до складу ВМС ЗСУ.

В’ячеслав Кубрак

Кубрак В’ячеслав Анатолійович – прапорщик Збройних сил України, учасник російсько-української війни. Герой України. Народився 1986 року в селі Миролюбівка (Нововоронцовський район, Херсонська область).

В’ячеслав Кубрак

У 2014 році проходив службу у Криму, в 36-й бригаді. Після окупації Криму російськими військами вийшов на материкову частину України.

Прапорщик, командир інженерно-саперного взводу 36-ї бригади. З вересня 2014 року виконував завдання у Приазов’ї; бойове хрещення прийняв поблизу селища Гранітне, відразу потрапили під шквальний вогонь російської артилерії. 2016 року взвод В’ячеслава першим вступив на східну околицю Широкиного.

Фото: В’ячеслав Кубрак

8 жовтня 2019 року під час виконання бойового завдання з проведення інженерної розвідки в зоні боїв зазнав мінно-вибухового поранення внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої. 11 жовтня 2019-го помер в Обласній клінічній лікарні ім. Мечникова. Похований у Миролюбівці.

36 Бригада МП ВМС України Катери «Island» Патрульні катери Україна Флот