fbpx
Парламент призначив нового Міністра оборони

Парламент призначив нового Міністра оборони

Міністр оборони Україна

Парламент призначив Рустема Умєрова Міністром оборони України.

Про це повідомлив народний депутат Ярослав Железняк у своїх соцмережах.

За призначення нового міністра оборонного відомства проголосувало 338 депутатів.

Умєров був призначений замість Олексія Резнікова, який займав цю посаду з листопаду 2021 року по вересень 2023 року.

Його кандидатуру 3 вересня запропонував президент країни Володимир Зеленський одразу після повідомлення про відставку нинішнього керівника оборонного відомства. Він наголосив, що “Верховна Рада України добре знає цю людину, і пан Умєров не потребує додаткових представлень. Очікую від парламенту підтримки цієї кандидатури“.

Рустем Умєров

На початку російського вторгнення Умеров входив до складу української делегації, що брала участь у кількох етапах переговорів із представниками РФ.

Імовірно, саме під час цих перемовин у березні Умєров був отруєний невідомою хімічною речовиною.

Він також брав участь у переговорах щодо обміну військовополонених, в рамках якого 21 вересня 2022 року було звільнено чимало захисників Маріуполя. Умеров займався перемовинами із Саудівською Аравією, зявдяки співпраці з якою було звільнено 10 іноземних бійців, що воювали в складі Сил оборони.

Серед українського політикуму Умеров має репутацію реформатора та ефективного менеджера. Про це свідчить його діяльність на посту керівника Фонду державного майна України. За час роботи його команди Фонд був реорганізований та показав найбільші показники прибутку.

Він є одним з лідерів кримськотатарського народу та має досвід тісної співпраці із закордонною діаспорою, а також Організацією ісламського співробітництва.

Умєров також є співзасновником фонду ASTEM Foundation, котрий в травні 2020 року займався відновлення рейдового буксира “Яни Капу” ВМС України, котрий був пошкоджений російськими військовими під час інциденту в Керченській протоці.

Рейдовий буксир «Яни Капу»

Організація профінансувала ремонт та придбала необхідні судну інструментами та техніку.

Міністр оборони Україна