fbpx
Пентагон збільшить виробництво артилерії у шість разів

Пентагон збільшить виробництво артилерії у шість разів

Боєприпаси Виробництво боєприпасів США Україна-США

Пентагон планує збільшити виробництво артилерійських снарядів на 500 відсотків протягом двох років, наростивши виробництво звичайних боєприпасів до рівня, якого не було з часів Корейської війни.

Про це повідомляє видання NY Times.

США інвестує мільярди доларів у виробництво боєприпасів, аби компенсувати дефіцит, спричинений війною в Україні, та створити запаси для майбутніх можливих конфліктів.

Рішення, які включатимуть розширення заводів і залучення нових виробників, є частиною «найагресивнішої модернізації за останні 40 років» оборонно-промислової бази США.

Виробництво 155 мм снарядів у США. Фото: army.mil

Міністерство оборони профінансує створення нових потужностей для виробництва артилерійських боєприпасів і витрачатиме близько 1 мільярда доларів на рік протягом наступних 15 років на модернізацію державних потужностей з виробництва боєприпасів. США планують підвищити рівень автоматизації, безпеки працівників і, зрештою, пришвидшити виготовлення боєприпасів. Тільки з серпня Конгрес виділив 1,9 мільярда доларів на ці зусилля.

«Ми справді тісно співпрацюємо з промисловістю, щоб збільшити її потужність, а також швидкість, з якою вони здатні працювати», — сказала минулого місяця міністр армії США Крістін Вормут.

До того, як Росія вторглася в Україну 24 лютого минулого року, потужності США виготовляли близько 14 400 некерованих снарядів на місяць. Цього було достатньо для американської армії. Але потреба забезпечити збройні сили України змусила керівників Пентагону потроїти виробничі плани у вересні, а потім знову подвоїти їх у січні, щоб підприємства могли виробляти 90 000 або більше снарядів на місяць.

Некеровані артилерійські снаряди стали дефіцитним ресурсом на 11-му місяці російсько-української війни, коли українські та російські війська щодня вистрілюють тисячі снарядів уздовж лінії фронту.

Рішення армії розширити виробництво артилерії – найчіткіше свідчення того, що Сполучені Штати планують підтримувати Україну незалежно від того, як довго триватиме війна.

Наразі відомо, що Сполучені Штати надіслали в Україну більше мільйона вибухових снарядів.

Пентагон відмовився коментувати розмір своїх нинішніх запасів 155-міліметрових снарядів, але помічник міністра армії США Буш сказав, що заплановане збільшення виробництва забезпечить потреби України в режимі реального часу та має поповнити запас снарядів, що вже були вилучені зі зберігання.

«Цього літа ми почнемо спостерігати наш перший значний ріст у виробництві боєприпасів на місяць», — заявив Буш про очікувані цілі виробництва. «У 2024 фінансовому році нарощування виробництва досягне піку».

Боєприпаси Виробництво боєприпасів США Україна-США