fbpx
Перший AW139 доставлений австралійській армії

Перший AW139 доставлений австралійській армії

AW139 Авіація Австралія Гелікоптери Королівські ПС Австралії Світ

Перший багатоцільовий гелікоптер Leonardo AW139 з реєстрацією VH-YBF (серійний номер 31756) доставлений австралійській армії.

Про це пише Scramble.

Повідомляється, що армія орендує до трьох гелікоптерів для використання в не бойових завданнях.

У жовтні 2020 року австралійська армія запустила програму Plan Corella для доповнення MRH90 Taipan 5-го авіаційного полку (5 АВН).

AIHC забезпечить можливість експлуатувати упродовж встановленої кількості годин у період в два роки.

Leonardo AW139 забезпечать тренування військових льотчиків та виконуватимуть транспортування через постійний дефіцит передбачених бюджетом годин польоту флоту MRH90.

Гелікоптер Leonardo AW139 орендований австралійською армією

Австралія стикається з проблемами інтеграції нових MRH90, пов’язаними з деякими прогалинами в організації їх експлуатації, саме тому змушені відкласти вихід на пенсію S-70A Black Hawk наприкінці 2021 року, як очікувалось раніше.

AW139 збереже реєстрацію цивільного стану, білу ліврею, але з додаванням назв ARMY та класичного кенгуру для військової авіації.

Австралія озвучила наміри продати 27 гелікоптерів S-70A Black Hawk зі складу як сухопутних військ, так і для повітряних сил до грудня 2022 року.

Австралійський багатоцільовий гелікоптер S-70A Black Hawk

Оголошення про тендер на продаж гелікоптерів з’явилося в березні 2021 року.

Відповідно до його змісту, Австралія планує продати 27 гелікоптерів зі складу як сухопутних військ, так і для повітряних сил до грудня 2022 року.

Окремі моделі можуть бути доступні для потенційних споживачів вже з липня цього року. Уряд зазначає, що вважає за краще продати всі S-70A Black Hawk та їх запчастини одному покупцеві або якомога меншій їх кількості.

AW139 Авіація Австралія Гелікоптери Королівські ПС Австралії Світ