fbpx
Підбиті “Леопарди” продовжують убивати росіян

Підбиті “Леопарди” продовжують убивати росіян

Бронетехніка Війна з Росією Європа Світ Танк "Abrams" Танк Leopard 2 Україна

У спробах захопити західні зразки бронетехніки окупанти масово гинуть під вогнем українських військових.

Попри численні заяви російських пропагандистів про недосконалість західних танків Росія має значний інтерес до них. Це пов’язано як із демонстрацією власного успіху, так і з бажанням дослідити західні технології.

Щоб отримати бажаний трофей, російські військові посилають на ризиковані завдання своїх бійців, що часто закінчується летально.

Цю ситуацію добре демонструє оприлюднене Company Group Team відео, на якому снайпери відстрілюють російських піхотинців, що намагалися підібратися до покинутого українського Leopard 2A6 поблизу н.п. Степове.

https://youtu.be/RGkcbNKyajc

Лише під час цього епізоду стрільці підрозділу ліквідували п’ятьох росіян, що намагалися підійти до підбитої машини.

Схожий епізод відбувся 17 березня поблизу Кремінної, де окупантам вдалося потрапити до покинутого Stridsvagn 122 (шведська модифікація танка Leopard 2A5).

Щоб витягнути з поля бою 62-тонну машину, росіяни залучили одразу дві ремонтно-евакуаційні машини БРЕМ-1, що тягли її разом. Саме тоді їх уразили ударні FPV-дрони.

На кадрах можна побачити, як влучання в ділянку двигуна знерухомлюють обидва тягачі та підпалюють їх. Екіпажам машин вдалося втекти, проте їхня техніка та український танк так і залишилися в полі.

Проте бажаний трофей для росіян — не лише «леопарди», а й оспівувані в російській пропаганді американські танки M1 Abrams.

20 березня російські офіцери відправили цілий підрозділ спеціального призначення, щоб зняти відео всередині покинутого танка, який підбили на початку місяця поблизу Бердичів. Знявши відео, вони одразу ж покинули машину та відступили.

Втім, за такими успішними акціями стоять і ті, що закінчилися низкою смертей від української артилерії та дронів. На оприлюдненому нижче відео можна побачити шістьох убитих росіян, котрим не пощастило зі зйомками.

Варто зауважити, що всі показані танки попри численні обстріли так і не були знищені. З великою вірогідністю у разі просування українських сил вперед їх повернуть та відремонтують.

Бронетехніка Війна з Росією Європа Світ Танк "Abrams" Танк Leopard 2 Україна