fbpx
Полоненому росіянину повідомили про підозру в розстрілі військового ЗСУ

Полоненому росіянину повідомили про підозру в розстрілі військового ЗСУ

Війна з Росією Військовополонені Воєнні злочини Запоріжжя Затримання Злочин СБУ Україна

Служба безпеки України повідомила про підозру полоненому окупанту в розстрілі українського військовополоненого в Запорізькій області.

Про це у п’ятницю, 8 березня, повідомила пресслужба СБУ.

Українська спецслужба також оприлюднила фото російського полоненого штурмовика.

В СБУ повідомили, що зібрали доказову базу на ще одного російського окупанта, який розстрілював українських військовополонених.

Зловмисником виявився не раз засуджений Дмитро Курашов – стрілець штурмового загону «Шторм-V» 127-ї мотострілецької дивізії Східного військового округу РФ.

«За даними слідства та військової контррозвідки СБУ, 6 січня цього року Курашов розстріляв бійця ЗСУ, якого рашисти взяли в полон під час «м’ясного» штурму РФ. Він здійснив щонайменше 3 прицільні постріли в полоненого українця», – йдеться в повідомленні.

Невдовзі бійці ЗСУ контратакували окупантів і захопили у полон Курашова та його співслужбовців.

«Під час допиту в СБУ інший полонений рашист «здав» Курашова, а пізніше Служба безпеки зібрала й інші беззаперечні докази вини рашиста у вбивстві полоненого бійця ЗСУ», – розповіли в українській спецслужбі.

Слідчі СБУ повідомили Курашову про підозру за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством).

Наразі росіянин перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення інших фактів причетності окупанта до воєнних злочинів. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, що у лютому українська прокуратура розпочала розслідування розстрілу окупантами трьох українських військовополонених поблизу Роботиного Запорізької області. Злочин російські загарбники здійснили 18 лютого 2024 року.

Місце розстрілу українських військових біля села Роботине

Варто наголосити, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

Війна з Росією Військовополонені Воєнні злочини Запоріжжя Затримання Злочин СБУ Україна