fbpx
Польща готується замовити 1000 БМП Borsuk – ЗМІ

Польща готується замовити 1000 БМП Borsuk – ЗМІ

БМП Бронетехніка Європа ОПК Польща Світ Сусіди

Армія Польщі готується замовити нові вітчизняні бойові машини піхоти Borsuk.

За даними PolskieRadio24.pl, наступного тижня підпишуть рамкову угоду між міністерством оборони Польщі та консорціумом компаній на чолі з Huta Stalowa Wola.

У майбутній угоді буде йтися про купівлю тисячі новітніх гусеничних БМП.

Бойові машини Borsuk від польської оборонної промисловості мають замінити у сухопутних військах збройних сил Польщі застарілі БМП-1.

Наразі тривають випробування прототипів цієї бойової машини піхоти.

Восени минулого року військовослужбовці 15-ї окремої механізованої бригади польського війська випробували машину на полігоні.

Нагадуємо, що у липні 2022 року розпочалися державні випробування нової польської плаваючої бойової машини піхоти, створеної за програмою Borsuk. Це важливий крок на шляху до прийняття на озброєння цієї машини.

БМП «Borsuk». Жовтень 2020. Фото: Polska Grupa Zbrojeniowa

У 2020 році компанія Polska Grupa Zbrojeniowa оголосила про проведення першого етапу польових випробувань перспективної бойової машини піхоти Borsuk.

БМП Borsuk

БМП Borsuk отримала класичне для сучасних бойових машин компонування з переднім розташуванням моторно-трансмісійного відділення і відділення управління, за яким розташовується бойове відділення з командиром і навідником. Машину планують випускати у двох варіантах.

БМП «Borsuk». Жовтень 2020. Фото: Polska Grupa Zbrojeniowa

БМП оснащена дистанційно керованим бойовим модулем ZSSW-30, який озброєний 30-мм гарматою Bushmaster Mk 44/S з боєзапасом у 200 снарядів і 7,62-мм кулеметом UKM-2000C з боєкомплектом 400 набоїв, а також подвійною пусковою установкою протитанкових ракет (ПТУР) Spike-LR. Конструкція модуля пристосована для встановлення додаткової навісної броні.

Своїм озброєнням Borsuk має можливість вести боротьбу з піхотою, бронетехнікою, повітряними цілями та іншими об’єктами за будь-яких погодних умов і в будь-який час доби.

За словами польських військових, БМП важить 28 тонн, її максимальна швидкість на асфальтованих дорогах становить 65 км/год. Машина отримала німецький дизельний двигун MTU 8V-199-TE20 потужністю в 720 сил.

БМП Бронетехніка Європа ОПК Польща Світ Сусіди