fbpx
Польща ратифікувала угоду про розміщення додаткових 1000 вояків США

Польща ратифікувала угоду про розміщення додаткових 1000 вояків США

НАТО Польща Сусіди

Президент Польщі Анджей Дуда ратифікував оборонну угоду зі США, яка закріплює більшу військову присутність США у країні. Він заявив, що вибори у США не повинні впливати на відносини Варшави з Вашингтоном. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Угода була погоджена між Анджеєм Дудою та президентом США Дональдом Трампом більше року тому і має на меті зміцнити західну військову присутність на східному фланзі НАТО у відповідь на посилення з боку Росії.

“Виконуючи наші завдання у галузі польської політики та у польсько-американських відносинах, ми діємо спокійно, також ратифікуємо цю угоду і чекаємо, поки новообраний президент США прийме свою присягу”, – сказав Дуда.

Відповідно до угоди, 1000 американських військовослужбовців буде розгорнуто у Польщі, як доповнення до кількох тисяч військових НАТО, які вже дислоковані у країні.

Керівник Бюро національної безпеки Павел Солох заявив у своїй заяві, що ратифікація Дудою угода не пов’язана із виборами у США.

“Це нормальний процес ратифікації. Президент міг ратифікувати угоду лише після того, як парламент погодився з нею і як тільки набув чинності новий закон”, – резюмував Солох.

Польща та США підписали договір про військову співпрацю у серпні цього року.

НАТО Польща Сусіди