fbpx
Польща розмістить танки К2 на кордоні з Росією

Польща розмістить танки К2 на кордоні з Росією

K2 Black Panther Білорусь Польща Світ Сусіди Танк

Польща планує розмістити свої танки К2, що входять до складу 20 механізованої бригади, на кордоні з Калінінградською областю Російської Федерації.

Про це повідомляє прес-служба міністерства оборони Польщі у своїх соцмережах.

Глава Міноборони Польщі Маріуш Блащак підкреслив, що 20 механізована бригада, котра входить до складу 16 механізованої дивізії, є підрозділом, який забезпечує безпеку північно-східної частини Польщі.

Міністр запевнив, що танки К2 будуть чудовою зброєю для стримування агресора.

Ми живемо у важкі часи, Росія напала на Україну, намагається відтворити імперію, і такі спроби завжди були небезпечними для Польщі” , – заявив Блащак.

Триває процес формування та озброєння 16-ї механізованої дивізії. У кінцевому підсумку дивізія матиме чотири бригади. Цього року 10 танків K2 20 механізованої бригади поїдуть до н.п. Моронгу ( Morągu)”, – заявлено в міністерстві оборони.

20 механізована бригада дислокується в місті Моронг поблизу кордонів з Калінінградською областю Росії.

Нагадаємо, Польща уклала контракт на суму 3,37 мільярда доларів з корейською компанією Hyundai Rotem на постачання 180 танків K2 протягом 2022-2025 років, 10  з яких Збройні сили Польщі отримають у 2022 році .

Окрім самих танків контракт включає навчальне та матеріально-технічне забезпечення, а також значний запас боєприпасів. Підрядник також здійснюватиме сервісну підтримку в Польщі з моменту поставки перших танків. Логістичний пакет включає в себе запас запасних частин і розхідних матеріалів, а також комплекти спеціального інструменту і діагностичних приладів.

K2 Black Panther

K2 Black Panther — південнокорейський основний бойовий танк покоління 3+. Його основне озброєння — гладкоствольна 120-мм гармата з автоматом заряджання, яка може використовувати новітні типи боєприпасів. Допоміжне озброєння — 7,62-мм кулемет і 12,7-мм великокаліберний кулемет М2.

Удосконалена система управління вогнем танка забезпечує високу ефективність ведення вогню на великих відстанях. Польські танки K2 оснащені бронею в стандартній конфігурації, що забезпечує високу балістичну та протимінну стійкість. Танки можуть бути додатково доповнені системами активного захисту, такими як soft kill (VIRSS) і hard kill (KAPS).

Машина оснащена дизельним двигуном потужністю 1500 к.с. з автоматичною коробкою передач, що забезпечує високу швидкість і мобільність на будь-якій місцевості.

K2 Black Panther Білорусь Польща Світ Сусіди Танк