fbpx
Польща відремонтувала перші українські Leopard 2

Польща відремонтувала перші українські Leopard 2

Бронетехніка Польща Ремонт/обслуговування техніки Танк Танк Leopard 2 Україна

Україна отримала перші танки Leopard 2A4, що були відремонтовані на потужностях польської компанії Polska Grupa Zbrojeniowa.

Про це повідомила пресслужба підприємства у своїх соцмережах.

Відправлена до Польщі техніка отримала поломки або була виведена з ладу в ході боїв на півдні під час наступальної операції.

Поки інші роблять декларації щодо майбутнього, ми діємо в кооперації з українською стороною. Перші танки Leopard, спеціально відремонтовані в Bumar-Łabędy, отримала українська сторона, робота над іншими танками триває“, – написано у повідомленні під фото відновленої техніки.

Більше року працівники польської оборонної промисловості працюють у польових умовах біля лінії бойового зіткнення, де допомагають українським військовим із ремонтом та обслуговуванням західного озброєння.

Зокрема, на опублікованих нижче фото показано роботу польських спеціалістів над підбитим у бою танком Leopard 2A4 та вивченням поломок на переданій Польщею САУ Krab.

«САУ Krab ремонтуються нашими механіками у безпосередньому контакті з лінією фронту», – розповів директор PGZ Себастьян Хвалек.

Також польські спеціалісти навчили більше сотні українських військових, щоб вони могли самостійно виконувати базові ремонтно-сервісні роботи.

Польський ремонтний хаб

Розгортання сервісного центру із обслуговування західної бронетехніки у Польщі зіткнулось з низкою конфліктів між організаторами – німецькими збройовими компаніями Rheinmetall і Krauss-Maffei Wegmann (KMW) та польською Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ).

Через це відкриття центру обслуговування пошкоджених українських Leopard 2 було відтерміновано з травня аж на кінець липня.

Крім того, в рамках підписаної угоди між компанією Polska Grupa Zbrojeniowa та українським концерном «Укробронпром», польська оборонна промисловість опанувала ремонт радянської бронетехніки.

Зокрема, в квітні на польському бронетанковому заводі Bumar-Łabędy розпочали роботи з ремонту танків Т-64.

Бронетехніка Польща Ремонт/обслуговування техніки Танк Танк Leopard 2 Україна