fbpx
«Повернись живим» та «Київстар» посилять ППО мобільними системами зв’язку

«Повернись живим» та «Київстар» посилять ППО мобільними системами зв’язку

Війна з Росією Волонтери Повернись живим ППО та ПРО ПС ЗСУ Україна

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» завдяки внеску компанії «Київстар» передасть Повітряним силам ЗС України мобільні системи зв’язку для ППО.

Про це повідомила пресслужба благодійної організації.

У межах спільного проєкту «Нам тут жити: мобільні системи зв’язку для ППО» повітряне командування «Південь» отримає десять комплексних апаратних звʼязку (КАЗ).

Для цього компанія «Київстар» виділяє 50 мільйонів гривень із власних коштів. Ще 15 млн грн, необхідних для ініціативи, мобільний оператор акумулює разом зі своїми абонентами.

Комплексні апаратні звʼязку (КАЗи) — це спеціально обладнані повнопривідні вантажівки, розроблені фахівцями фонду «Повернись живим» і військовими протиповітряної оборони ПС ЗСУ.

Задача КАЗу полягає у координації роботи та організації звʼязку між підрозділами ППО. Як командно-штабна машина він приймає інформацію про небезпеку з повітря і швидко передає її у бойовий підрозділ.

У благодійному фонді розповіли, що кожна вантажівка має три повноцінних робочих місця і обладнання, необхідне для супроводу протиповітряних ракетних комплексів, серед яких і американський MIM-104 Patriot. Мова, зокрема, про системи захищеного звʼязку, компʼютери зі спеціальним програмним забезпеченням, монітори, кабель, маршрутизатори і комутатори.

Підтримати ініціативу клієнти «Київстару» можуть, підключивши Суперсилу
«Допомога ЗСУ»: до 50 грн з оплати тарифного плану йтимуть на мобільні системи зв’язку для ППО уже з 1 квітня 2024 року.

Також можна оформити SMS-підписку, надіславши повідомлення на номер 515, аби донатити 10 гривень після кожного поповнення рахунку на суму від 50 грн.

Крім того, з 1 квітня, надіславши SMS із будь-яким текстом на номер 88009, ви перекажете з мобільного рахунку 10 грн до фонду «Повернись живим».

Усі кошти, додатково залучені до 50 млн грн від «Київстар», компанія спрямує на забезпечення війська комплексними апаратними зв’язку та необхідним обладнанням.

Раніше «Повернись живим» у межах спільного проєкту з компанією «Нова пошта», який отримав назву «Запакуй небо — прокачай ППО», забезпечив КАЗами усі підрозділи повітряного командування «Центр» ПС ЗСУ.

Війна з Росією Волонтери Повернись живим ППО та ПРО ПС ЗСУ Україна