fbpx
Повітряні Сили отримають новітні стартові командні пункти

Повітряні Сили отримають новітні стартові командні пункти

Авіація Закупівлі ПС ЗСУ ТОВ «ТелекартПрилад»

В листопаді Повітряні Сили ЗС України розпочнуть випробування новітнього стартового командного пункту (СКП).

Про це повідомляє АрміяInform

СКП забезпечує управління польотами повітряних суден. Тут є радіотехнічне, навігаційне, метеорологічне й телефонне обладнання, антени та спеціальні світлотехнічні засоби.

Він обладнаний сучасними системами зв’язку і навігації, зручними місцями управління, метеостанціями та засобами телекомунікації.

“Сучасні засоби зв’язку, передбачені на СКП, забезпечують не лише якість комунікації, а й збільшують її дальність. Це значно підсилить безпекову складову польотів.”, – йдеться у повідомленні

Комплект має резервне джерело живлення для забезпечення автономної роботи. Всередині кузова передбачені робочі місця для керівника польотів, спостерігача, хронометриста, радіомеханіка, синоптика.

Нагадаємо, що на початку року стало відомо, що компанія «Телекарт-Прилад» освоїла ремонт і модернізацію стартових командних пунктів для Повітряних Сил ЗС України.

Стартовий командний пункт СКП-11 призначений для управління польотами літальних апаратів на фіксованих частотах телефонного та радіо зв’язку, на польових (тимчасових) аеродромах, але також може використовуватися і на стаціонарних аеродромах в якості резервного або основного засобу управління повітряним рухом. При цьому забезпечується повна автономність від стаціонарних джерел електроживлення, що дозволяє розгорнути командний пункт практично в будь-якому місці.

Відновлений стартовий командний пункт СКП-11

При цьому забезпечується повна автономність від стаціонарних джерел електроживлення, що дозволяє розгорнути командний пункт практично у будь-якому місці.

У листопаді-грудні 2018 року було проведено модернізацію першого СКП-11 із застосуванням сучасних систем зв’язку і комунікації як виробництва «Телекарт-Прилад», так і провідних світових компаній в галузі телекомунікацій.

Відновлений стартовий командний пункт СКП-11

У процесі модернізації проведений капітальний ремонт автомобіля і КУНГа, прокладені нові лінії кабелів, встановлено кліматичне обладнання.

Робота була позитивно оцінена представниками замовника. У планах «Телекарт-Прилад» на 2019-2020 роки подальша модернізація стартових командних пунктів в інтересах Повітряних Cил Збройних Cил України.

Авіація Закупівлі ПС ЗСУ ТОВ «ТелекартПрилад»