fbpx
Повітряні сили США замовили високоточні авіабомби SDB-2 

Повітряні сили США замовили високоточні авіабомби SDB-2 

Raytheon Авіаційне озброєння Авіація Закупівлі ПС США Світ США

Повітряні сили США підписали контракт з компанією RTX на поставки високоточних авіаційних бомб SDB-2, також відомих як StormBreaker.

Про це повідомляє офіційний сайт компанії RTX.

Відповідно до підписаного контракту, повітряні сили отримають від компанії RTX понад 1500 авіаційних високоточних боєприпасів GBU-53 StormBreaker.

Вартість контракту оцінюється у 345 мільйонів доларів США, до якого включені самі авіабомби, матеріально-технічний пакет та відповідна документація.

На сьогодні, Повітряні сили США проводять інтеграційні роботи бомб цього типу на літаки F-35, F-16 та F-15E, що забезпечить кращі можливості у знищенні наземних цілей на великих відстанях.

Особливість GBU-53 StormBreaker полягає у використанні комбінованої головки самонаведення, яка поєднує інерціальну систему, GPS, корекцію по каналу зв’язку, напівактивну головку та активну головку самонаведення.

Завдяки використанню модуля планування, максимальна дальність польоту бомби становить приблизно 130 км при скиді з висоти 8 км та швидкості близько 1000 км/год.

Маса бойової частини до 50 кг, а загальна маса бомби складає 93 кг, що забезпечує можливість підвішування великої кількості цих бомб на спеціально розроблені кріплення.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, Державний департамент США схвалив продаж плануючих бомб GBU-53 StormBreaker уряду Королівства Норвегія.

Уряд Норвегії придбає 580 плануючих бомб GBU-53 StormBreaker (раніше відома як SBD-2) разом з відповідним обладнанням на суму 293 мільйонів доларів.

Продаж бомб GBU-53 допоможе Королівським повітряним силам Норвегії отримати зброю дальньої дії.Крім того, це покращить можливості Норвегії для забезпечення підтримки операцій НАТО.

Бомби будуть інтегровані в систему озброєння норвезьких винищувачів F-35A.

Raytheon Авіаційне озброєння Авіація Закупівлі ПС США Світ США