fbpx
ППО ближньої дії та боєприпаси від Польщі – підсумки “Рамштайн 7”

ППО ближньої дії та боєприпаси від Польщі – підсумки “Рамштайн 7”

Війна з Росією Військова допомога Європа Польща ППО та ПРО Світ Сусіди Україна

Після зустрічі “Рамштайн-7” стало відомо, що Збройні Сили України отримають додаткові артилерійські боєприпаси, засоби протиповітряної оборони та зимове спорядження.

Деталі чергової зустрічі Контактної групи з питань оборони України повідомив міністр оборони США Ллойд Остін.

Він запевнив, що це засідання було дуже успішним: учасники анонсували нові внески в оборонну підтримку України.

«Ми щойно завершили сьоме засідання Контактної групи з оборони України. Це було ще одне дуже успішне засідання», – підкреслив міністр оборони США.

Зокрема, за його словами, Швеція оголосила про пакет допомоги у сфері протиповітряної оборони на суму 287 мільйонів доларів. Іспанія пообіцяла надіслати в Україну дві додаткових системи HAWK та ракети до них.

Канада запропонувала пакет оборонної підтримки на суму 500 мільйонів (ймовірно канадських доларів), а також підтвердила, що залишається провідним донором зимового обмундирування й обладнання для ЗСУ.

Також Ллойд Остін відзначив внесок Німеччини у посилення можливостей артилерії в Україні, а також надання ракет до ракетних систем залпового вогню MARS II.

Греція, за його словами, анонсувала передачу партій 155-міліметрових снарядів.

Ілюстративне фото. Артилерійські снаряди 155-мм. США. Фото: Міноборони США

Польща заявила про поставки додаткових боєприпасів для артилерії і танків, а також систем ППО ближнього радіуса дії. Про які саме системи протиповітряної оборони від польської сторони йдеться – не уточнюють.

Раніше Польща передавала Україні свої новітні переносні зенітні ракетні комплекси (ПЗРК) Piorun. Українські військові активно користувалися ними та знищували російські літальні апарати.

Переносний зенітно-ракетний комплекс польського виробництва Piorun призначений для боротьби з низьколітаючими цілями. За словами українських військових, ПЗРК Piorun має певні переваги перед його радянським аналогом ПЗРК “Игла”.

Piorun – це глибока модернізація польських комплексів Grom, який виробляє компанія Mesko. У покращеній моделі чутливість інфрачервоної головки самонаведення збільшили в чотири рази. Ракета має бойову частину 1,82 кг і може уражати повітряні цілі на висоті до 4000 м і на дальності до 6500 м. У червні цього року збройні сили Польщі замовили 3500 нових ракет для цих переносних зенітно-ракетних комплексів.

Війна з Росією Військова допомога Європа Польща ППО та ПРО Світ Сусіди Україна