fbpx
Рада спростила ввезення РЕБ в Україну

Рада спростила ввезення РЕБ в Україну

Верховна Рада РЕБ Україна

Верховна Рада прийняла законопроєкт, який спрощує ввезення в Україну засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Про це повідомила нардеп Ірина Геращенко.

«ВР звільнила від ПДВ ввезення складових, необхідних для радіолокаційних комплексів, засобів РЕБ, спростивши їх імпорт», – написала Геращенко.

Вона повідомила, що парламент в цілому прийняв Закон про зміни до пункту 32 підрозділу 2 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо особливостей ввезення на митну територію України товарів для потреб безпеки і оборони #10341.

Оподаткування не застосовуватиметься до товарів, які отримують правоохоронні органи, Міноборони, ЗСУ, сили безпеки і оборони.

Комплекс РЕБ «Буковель-AD R4» компанії Proximus LLC. Листопад 2021. Фото: InformNapalm

«Мова йде не лише про ввезені радіолокаційні прилади, але і про вироблені в Україні», – зазначила Геращенко.

У сучасних воєнних конфліктах радіоелектронна боротьба (РЕБ) набуває дедалі більшого значення.

Найголовніше, для чого використовується радіоелектронна боротьба – це виведення з ладу засобів спостереження противника, а також радіоелектронне заглушення.

Коваленко додає, що РЕБ – це дуже важливий елемент в комплексі як розвідки, так і впливу на позиції, можливості й боєздатність ворога.

У грудні Міноборони України допустило до експлуатації у військах нові зразки вітчизняних комплексів РЕБ, які призначені для протидії БПЛА.

В Україні зараз активно розробляють нові комплекси радіоелектронної боротьби.

Нагадаємо, нещодавно українська KVERTUS розробила портативний анти-FPV пристрій, який має придушувати сигнал на цих дронах.

Верховна Рада РЕБ Україна