fbpx
Радар LTAMDS успішно інтегрували у систему ППО Patriot PAC-3

Радар LTAMDS успішно інтегрували у систему ППО Patriot PAC-3

Lockheed Martin Raytheon ЗРК Patriot ОПК ППО та ПРО РЛС США

Новітній радар Lower Tier Air & Missile Defense Sensor (LTAMDS) від компанії Raytheon Technologies успішно інтегрували у систему протиповітряної оборони Patriot PAC-3.

Про це на своєму веб-сайті повідомила компанія Lockheed Martin.

Повідомляється, що новітній радар LTAMDS є ключовим компонентом модернізованої стратегії протиповітряної і протиракетної оборони армії США.

Під час випробувань на ракетному полігоні Уайт-Сендс PAC-3 отримував дані від LTAMDS для ураження цілей.

Ця випробування демонструють, що PAC-3 може підтримувати свою перевірену ефективність перехоплення за принципом “влучити-вбити” у взаємодії з радаром LTAMDS.

«Сьогоднішнє випробування є ще одним прикладом того, як Lockheed Martin розвиває модернізовані засоби протиповітряної і протиракетної оборони для забезпечення безпеки 21-го століття», – сказала Бренда Девідсон, віце-президент програм PAC-3 в підрозділі Lockheed Martin Missiles and Fire Control.

Девідсон додала, що інтеграція нового радару допоможе системі випереджати майбутні загрози.

У вересні “Мілітарний” повідомляв, що Польща стає першим міжнародним клієнтом компанії RTX, який отримає радари LTAMDS.

У компанії розповіли, що польське міноборони замовило 12 радарів протиповітряної та протиракетної оборони LTAMDS і 12 автономних генераторів до них.

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак затвердив лист-згоду з армією США на розширення можливостей протиповітряної та протиракетної оборони WISLA за рахунок нових систем.

Нагадаємо, у червні 2023 року уряд Польщі звернувся з запитом на придбання комплекту із шести батарей ЗРК Patriot PAC-3 в рамках другого етапу проєкту розбудови ППО Wisla.

До запиту увійшли: 48 пускових установок Patriot M903, до 644 ракет Patriot PAC-3 MSE, 12 радарів протиповітряної та протиракетної оборони LTAMDS і 12 автономних генераторів до них.

Також у запит було включено комунікаційне та допоміжне обладнання, запчастини, приймачі глобальної системи позиціонування PPS (SAASM).

Lockheed Martin Raytheon ЗРК Patriot ОПК ППО та ПРО РЛС США