fbpx
Raytheon Technologies передав ПС США четверту лазерну установку

Raytheon Technologies передав ПС США четверту лазерну установку

Raytheon Закупівлі Лазерна зброя ППО та ПРО ПС США

Raytheon Technologies поставив четверту боєздатну лазерну зброю для потреб ПС США.

Про це повідомила компанія Raytheon Technologies.

Нова лазерна зброя стала першим 10-кіловатним лазером, виготовленим за військовими специфікаціями США в автономній конфігурації.

Лазерна установка H4 – четверта оперативна система лазерної зброї, яку компанія Raytheon Technologies поставила ПС США і восьма система, яку компанія поставила міноборони США.

«Де б ПС не побачили загрозу з боку безпілотників, у них тепер є чотири перевірені лазерні системи, які можна застосувати для протидії асиметричним загрозам», – сказав Майкл Хофл, старший директор з питань високоенергетичних лазерів компанії Raytheon Technologies.

«Незалежно від того, чи це стаціонарна установка, бортова платформа або навіть пікап, ця лазерна зброя компактна, міцна і готова до роботи. Ось чому ми пишаємося тим, що підтримуємо зусилля ПС США з надання цієї нової технології особовому складу, який потребує її в польових умовах, і який може довіряти і бути впевненим у можливостях системи», – додав він.

Розробкою системи займається підрозділ Raytheon Intelligence & Space компанії Raytheon Technologies.

Новітня система високомобільна і це дозволяє встановлювати її будь-де. Це може бути палуба корабля, кузов позашляховика, дах будівлі чи земля.

Також лазер можна встановлювати й на легкі високомобільні платформи типу баггі Polaris MRZR.

Система складається з лазерного модуля, датчика дальньої дії EO/IR, який керує лазерним променем, терморегулятора, внутрішнього електроживлення і програмного забезпечення для наведення.

Вона управляється за допомогою ноутбука і контролера. Може підключатися до сучасних систем американської протиповітряної оборони і систем командування і управління.

Виробник заявляє, що новітня лазерна система може інтегруватися і працювати разом з NASAMS. Під час випробувань вона отримувала цілевказання з командного пункту NASAMS і автоматично наводилась та уражала навчальні цілі.

Ситема призначена для боротьби з безпілотними літальними апаратами.

«Ми показуємо світу, що наша оборонна лазерна зброя може підключатися до систем протиповітряної оборони, щоб знаходити і збивати безпілотники в мить ока» – сказала Аннабель Флорес, президент відділу систем радіоелектронної боротьби компанії RI&S.

Raytheon Закупівлі Лазерна зброя ППО та ПРО ПС США