fbpx
Raytheon завершила роботи над дроном-тральщиком Barracuda

Raytheon завершила роботи над дроном-тральщиком Barracuda

Raytheon БпА (Безпілотні апарати) ВМФ США ОПК Розмінування США Флот

Компанія Raytheon (RTX) завершила роботу над пакетом технічних даних для морського безпілотного мінного тральщика Barracuda.

Про це повідомляє видання Seapower.

Barracuda – це одноразовий протимінний безпілотник вагою майже 12 кілограмів і довжиною майже 122 сантиметри, що розроблявся для потреб Військово-морського флоту США.

Після запуску він приводиться в рух чотирма невеликими водометами, які доставляють його до точки виявлення морської міни, виявленої буксированим гідролокатором AQS-20C.

Дані про ціль, включаючи GPS-координати, передаються на пристрій. За допомогою гідролокатора і камери, встановленої в носовій частині апарату, оператор може підтвердити наявність міни.

Після підтвердження Barracuda наближається до міни й підривається.

Починаючи з травня 2023 року Raytheon будує 128 апаратів Barracuda, з них 63 – для випробувань підрядниками, а 65 – для випробувань ВМС.

Ден Сіманс, директор компанії Raytheon з питань протимінної боротьби сказав, що ВМС ще не прийняли остаточного рішення про те, якими будуть пускові платформи для Barracuda.  Серед кандидатів – протимінні кораблі прибережної зони, в тому числі й безекіпажні.

Початок серійного виробництва одноразових апаратів запланований на 2027 фінансовий рік.

Нещодавно “Мілітарний” повідомляв, що Болгарія, Румунія і Туреччина запросили інші країни приєднатися до ініціативи з розмінування Чорного моря і забезпечення безпеки морських шляхів.

Мова йде про участь у поки що тристоронній угоді між країнами про спільне знешкодження мін, яке 6 січня анонсував міністр оборони Болгарії Тодор Тагарєв.

Країни планують створити спільний флот, що займатиметься знешкодженням мін у частинах Чорного моря біля Туреччини, Румунії і Болгарії, що потрапляють туди через російське повномасштабне вторгнення в Україну.

Зазначається, що ініціатива залишається відкритою для спільних дій і участі протимінних сил і засобів інших країн-членів НАТО розташованих за межами Чорноморського регіону.

Raytheon БпА (Безпілотні апарати) ВМФ США ОПК Розмінування США Флот