fbpx
Rheinmetall оновить німецькі Marder-и

Rheinmetall оновить німецькі Marder-и

Marder Rheinmetall БМП Бронетехніка Модернізація Німеччина

Міністерство оборони Німеччини підписало угоду з Rheinmetall по продовженню терміну служби бойових машин піхоти Marder 1A5.

Про це повідомляє Army Recognition

Роботи включають заміну силових установок бойових машин та низки інших систем.

Marder 1A5 отримає новий, більш потужний двигун на 750 кінських сил, замість 600, який використовується зараз.

Зараз замовлення передбачає постачання 78 комплектів для заміни силової установки, а також інструменти, різноманітного обладнання, логістику запчастини, тощо.

Німецькі бойові машини Marder

Контрактом передбачено заміну силових установок на 71 БМП Marder 1A5, ймовірно решта буде використана для ремонтного фонду або у випадку виходу з ладу якогось з двигунів.

Вартість угоди називається у 110 млн євро. Впродовж 2020-2023 років контракт має бути виконаний.

Це не перша програма з оновлення та продовження терміну служби бойових машин піхоти Marder 1A5, у першій половині 2017 року відбулись випробування модернізованої версії БМП оснащеною протитанковою системою MELLS (Mehrrollenfhiges Leichtes Lenkugkrpersystem).

Запуск ПТРК MELLS на БМП Marder

MELLS – це ізраїльські ракетні комплекси Spike-LR, що збираються у Німеччині на спільному підприємстві EuroSpike GmbH.

Інтеграцією системи MELLS в БМП Marder займалась компанія Rheinmetall в рамках угоди 2016 року загальною вартістю 35 млн євро.

До кінця 2017 року армія Німеччини отримали 44 серійних комплекси MELLS.

Бойова машина піхоти Marder, розробки та виробництва Rheinmetall, перебуває на озброєнні німецької армії з початку 1970-х років. Базова версія БМП заступила на службу у 1971 році, після чого неодноразово модернізувалась та оновлювалась.

З того часу БМП отримала захист (додаткове бронювання дна від підриву, протикульний, тощо), нову електроніку, яка включає цифровий радіозв’язок, нові приціли, силову установку та інше.

Marder Rheinmetall БМП Бронетехніка Модернізація Німеччина