fbpx
Rheinmetall планує збудувати в Україні щонайменше чотири заводи

Rheinmetall планує збудувати в Україні щонайменше чотири заводи

Rheinmetall Європа ОПК Україна

Німецький оборонний гігант Rheinmetall планує побудувати в Україні щонайменше чотири заводи по виробництву озброєння.

Про це повідомляє видання The Guardian.

Війна в Україні стимулювала німецьку збройову промисловість, оскільки країни прагнуть переозброїтися перед обличчям зростаючої загрози з боку Росії, а стрімке зростання попиту торік вивело Rheinmetall в індекс “блакитних фішок” DAX.

Компанія Rheinmetall повідомила про рекордні продажі в розмірі 7,2 млрд євро минулого року і має намір перевищити 10 млрд євро у 2024 році.

Компанія заявила, що заводи в Україні будуть виробляти снаряди, військову техніку, порох і зенітну зброю.

«Україна зараз є важливим партнером для нас, де ми бачимо потенціал у розмірі 2-3 млрд євро [продажів] на рік», – заявив генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер під час презентації результатів діяльності компанії за 2023 рік.

Повідомляється, що незабаром відбудеться закладення першого каменю зводу в Україні, який буде побудований за зразком заводу з виробництва боєприпасів, який Rheinmetall будує в Німеччині.

Про плани компанії збудувати завод по виробництву боєприпасів в Україні «Мілітарний» повідомляв 17 лютого.

Відповідний документ про співпрацю підписали в присутності міністра стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишіна та посла України в Німеччині Олексія Макеєва на полях Мюнхенської конференції з безпеки.

Планується, що новий боєприпасний завод буде випускати шестизначну кількість артилерійських снарядів калібру 155-мм на рік. Також спільне підприємство вироблятиме і метальні заряди.

Німецькому концерну Rheinmetall належатиме 51% акцій спільного заводу, а українській компанії – 49%.

Нагадаємо, що на початку лютого, німецький концерн Rheinmetall повідомив, що планує відправити в Україну боєприпаси середнього й великого калібру, зокрема 20 мм для БМП Marder, і 105 мм для танків Leopard 1 та 120 мм для Leopard 2.

Rheinmetall Європа ОПК Україна