fbpx
Російська ракета уразила риболовний траулер «Капитан Лобанов» у Балтійському морі

Російська ракета уразила риболовний траулер «Капитан Лобанов» у Балтійському морі

Балтія ВМФ Росії Росія Флот

У риболовний траулер «Капитан Лобанов» влучила ракета російського Балтійського флоту.

Про це повідомляє телеканал «Дождь» з посиланням на родичів одного з членів екіпажу.

Повідомляється, що подія сталася 19 березня, на траулері загинуло троє членів екіпажу, ще четверо отримали поранення.

Ракету, що влучила в траулер, було випущено під час навчань Балтійського флоту. Перед інцидентом члени екіпажу «Капитана Лобанова» збиралися лягти спати, ракета впала на рубку капітана.

Місцева влада заявляє, що на борту траулера сталася пожежа, а причини інциденту поки що невідомі. Крім того, влада повідомляє тільки про одного загиблого.

«Коли забирали тих, хто вижив, усі прекрасно знали, що загинули три людини. І всі прекрасно знали, що вдарила ракета. Але вони вирішили написати, що сталося “загоряння”. Цікаво, яке це загоряння, якщо капітанської рубки повністю немає, її просто знесло», – говорить джерело телеканал «Дождь».

Тих, хто вижив, відправили до госпіталю в місті Піонерськ, один із постраждалих перебуває у важкому стані.

«Дождь» повідомляє, у госпіталі постраждалих допитали співробітники ФСБ, які попросили членів екіпажу не поширювати інформацію про інцидент.

Ще одна ракета, за словами джерела телеканалу, впала в рибальські сітки поруч із промисловим судном компанії МРТК, яке перебувало неподалік від траулера «Капитан Лобанов».

Російські ЗМІ повідомляють, що під час навчань 19 березня корвет «Бойкий», який проводив практичні стрільби з бортового артилерійського озброєння.

Після завершення стрільб екіпаж відпрацював нанесення удару протикорабельними ракетами Х-35 ракетного комплексу «Уран» по кораблях умовного противника з виконанням електронних пусків.

Нещодавно «Мілітарний» повідомляв, що головнокомандувач Військово-морського флоту Росії адмірал Євменов відправлений у відставку.

Посилаючись на власні джерела, журналісти повідомили, що на його місце тимчасовим виконувачем обов’язків призначили командувача Північного флоту Александра Моісєєва.

Балтія ВМФ Росії Росія Флот