fbpx
Російські окупанти заявляють про новий обстріл Антонівського мосту в Херсоні

Російські окупанти заявляють про новий обстріл Антонівського мосту в Херсоні

Вибухи Війна з Росією Втрати Росії Ракетний удар Україна Херсон Херсонщина

В тимчасово окупованому Херсоні сьогодні знову лунають вибухи.

Про це повідомляють в соцмережах та російські ЗМІ.

Російські пропагандистські ЗМІ показали результати ракетного удару по Антонівському мосту через річку Дніпро в захопленому росіянами місті.

Окупанти стверджують, що військові Збройних Сил України завдають ударів по споруді ракетами системи HIMARS.

Фото “прильотів” по об’єкту публікують очевидці у Telegram-каналах.

На опублікованих кадрах видно до десяти наскрізних отворів та вирв від вибухів на дорожному полотні Антонівського мосту.

Судячи з сюжету, міст нині пошкоджено, але він поки що функціонує. По ньому продовжують їздити автомобілі оминаючи пошкоджені снарядами ділянки.

Після обстрілу споруди, місцеві у соцмережах повідомляють, що так званий «голова військово цивільної адміністрації» окупантів Володимир Сальдо оголосив про тимчасове обмеження руху автотранспорту Антонівським мостом.

Учора, 19 липня, російські медіа повідомили, що українські сили завдали ракетних ударів по Антонівському мосту. Нібито випустили 6 ракет по споруді.

Нині Антонівський міст через річку Дніпро сполучає окупований Херсон із лівобережжям та містом Олешки, він також є єдиним шляхом із Херсона до Криму.

Міст має важливе стратегічне значення для російської армії, адже він – один із кількох, через які можливо забезпечувати угрупування окупантів, що перебувають в Херсоні та на правому березі Дніпра.

У разі, якщо Антонівський міст буде зруйнований, це значно ускладнить для росіян забезпечення їхніх окупаційних військ на Херсонщині.

Вибухи Війна з Росією Втрати Росії Ракетний удар Україна Херсон Херсонщина