fbpx
Російський міношукач «Коршун» став трофеєм військових України

Російський міношукач «Коршун» став трофеєм військових України

Війна з Росією Втрати Росії Трофеї Україна

Українські Сили оборони у боях і при відступі військ російського агресора здобувають трофейну техніку та озброєння.

Про це інформує Мілітарний.

Нещодавно до рук наших військових потрапив російський безконтактний шукач вибухових пристроїв, або ж детектор нелінійний локатор NR 900EK «Коршун».

Фото чергового трофею були опубліковані у соціальних мережах.

За даними розробників, нелінійний локатор NR 900EK «Коршун» призначений для виявлення вибухонебезпечних предметів з електронною начинкою, які знаходяться на поверхні ґрунту, у ґрунті, снігу та у будівельних конструкціях.

Фіксувати ці предмети він може на відстані до 30 метрів, в залежності від умов.

Детектор також може використовуватися для виявлення прихованих металевих конструкцій, механізмів та пристроїв. Він також призначений для пошуку напівпровідникових електронних пристроїв, навіть якщо вони перебувають у вимкненому стані чи у режимі очікування.

За допомогою цих локаторів проводиться перевірка доріг, будівель на наявність радіокерованих фугасів та мін.

Також «Коршун» може стати у нагоді при пошуку схованок зі зброєю та боєприпасів, засобами зв’язку та іншими електронними пристроями.

Локатор NR 900EK «Коршун» складається з приймача, антени, пульта управління та індикації. Має автономне джерело живлення. Всі ці елементи приладу з’єднуються між собою за допомогою кабелів.

Детектор з пультом управління закріплені на рукоятці для зручності експлуатації.

Заявлено, що вага приладу становить близько п’яти кілограмів, а час його роботи від акумуляторної батареї досягає 8 годин.

Війна з Росією Втрати Росії Трофеї Україна