fbpx
Російський Ми-24 переслідував безпілотник в Ленінградській області

Російський Ми-24 переслідував безпілотник в Ленінградській області

Авіаінциденти Авіація БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Гелікоптери Ми-24 Росія

Російський ударний гелікоптер Ми-24 намагався перехопити невідомий безпілотник в небі над Ленінградською областю.

Кадри події були оприлюднені в мережі.

12 лютого близько 15:00 російський ударний гелікоптер було помічено у процесі перехоплення невідомого безпілотника.

На відео можна побачити, як екіпаж гелікоптеру слідує на близькій відстані за дроном, однак не веде вогонь. Останнє, ймовірно, пов’язано з прольотом над населеним пунктом.

Судячи з кадрів, безпілотник на відео має звичайну аеродинамічну схему з прямим крилом та оперенням в хвостовій частині фюзеляжу.

Наразі невідомо чи вдалось російським пілотам збити дрон.

Нагадаємо, що росіяни вже не вперше звертаються до практики протидії безпілотникам за допомогою армійської авіації. Минулого року російський Ми-28 був задіяний для перехоплення безпілотника ГУР в Криму.

Тоді в ході операції безпілотнику розвідувального відомства вдалось “втекти” від переслідування та вогню з бортової 30-мм автоматичної гармати.

 

Дрони атакують нафтогазову інфраструктуру

Варто зауважити, що Ленінградська область знаходиться у 800 кілометрах від російсько-українського кордону. Вона вже кілька разів попадала під удари безпілотної авіації.

Зокрема, вніч на 18 січня близько 1:30 ночі портову інфраструктуру в Санкт-Петербурзі атакували дрони українського виробництва з дальністю польоту у 1250 кілометрів.

Тоді невідомий безпілотник літакового типу з розмахом крил 6 метрів та поршневим двигуном ніс на борту бойову частину масою 3 кг.

Також пізніше, 21 січня, безпілотники атакували газові резервуари термінала “Новатек” у морському порту Усть-Луга, Ленінградської області. Внаслідок удару на території підприємства зайнялась потужна пожежа, об’єкт зазнав серйозних ушкоджень.

Авіаінциденти Авіація БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Гелікоптери Ми-24 Росія