fbpx
Російський З-СТС «Ахмат» обладнали «цар-мангалом»

Російський З-СТС «Ахмат» обладнали «цар-мангалом»

БпА (Безпілотні апарати) Бронетехніка Війна з Росією Росія

Росіяни показали бронемашину З-СТС «Ахмат», обладнану «цар-мангалом» для протидії дронам.

Відповідне відео оприлюднили в соціальних мережах.

На відео показана бронемашина, верхня, задня, передня та бокові проєкції якої повністю закриті сітками.

Конструкція має лиш один вхід у вигляді дверей, який розміщений у задній частині конструкції. Тож єдиний спосіб увійти й вийти з «мангалу» — пройти крізь двері або пролізти під конструкцією.

Така конструкція значно збільшує шанс виживання бронемашини у разі влучання дрона-камікадзе, однак при цьому значно ускладнює та затримує посадку і висадку десанту й екіпажу, що в бойових умовах може коштувати життя.

Росіяни не вперше обладнують автотранспорт й бронетехніку масивними мангалами, щоб захистити її під час штурмових дій.

Нещодавно повідомлялося, що на Оріхівському напрямку бійці бригади «Спартан» Національної гвардії знищили російську вантажівку «Урал», яка була захищена антидроновими «мангалами» по всій довжині корпусу, зокрема й з бортів та згори.

Також повідомлялося, що російські окупанти на Донеччині застосували танк із металевим навісом і РЕБ для захисту від дронів.

Новий тип «мангалу», який росіяни почали встановлювати на своїх танках перед штурмом, має вигляд каркаса, обшитого металевими листами, що прикриває верхню і бокові проєкції бойової машини від ударів дронів.

Судячи з зображення, головною задачею цієї конструкції є захист передусім від ударних FPV. Вперше ворожий танк із таким захистом був застосований біля Красногорівки.

Раніше, на початку квітня, «Мілітарний» розповідав, що воїни батальйону безпілотних систем 3-ї окремої штурмової бригади підбили ворожий гусеничний тягач МТ-ЛБ з великою кількістю десанту на борту.

На відео був показаний ворожий МТ-ЛБ з великим антидроновим мангалом, який простягається по всій довжині корпусу бойової машини.

Особливу увагу привертає характерний «картуз», який встановлений під кутом і, найімовірніше, покликаний захистити бойову машину й десант від атак з верхньої фронтальної напівсфери.

БпА (Безпілотні апарати) Бронетехніка Війна з Росією Росія