fbpx
Росія і Китай можуть знищувати супутники США

Росія і Китай можуть знищувати супутники США

Китай (КНР) Космічні сили США Космос Росія Світ

Зброя Росії та Китаю може знищувати американські супутники, – про це заявив американський генерал.

Про це повідомляє УНН.

У повідомленні йдеться, що командувач Космічними силами США генерал ВПС Джон Реймонд заявив, що Росія і Китай змогли розробити зброю, що здатна вивести з ладу і знищити американські супутники, що знаходяться на орбіті Землі.

“Очевидно, що космос – така ж область ведення бойових дій, як і повітря, земля і море, і це те, що в дійсності матеріалізувалося тут за останні кілька років, оскільки і Китай, який є нашою основною загрозою, і Росія розробили зброю, яка може або вивести з ладу наші супутники, або знищити наші супутники із Землі або з космосу, або через кіберпростір”, – заявив генерал Реймонд.

Об'єкти у відкритому космосі

“Для стримуваня супротивників, потрібно діяти з позиції сили”, – наголосив командувач.

За його словами, метою Космічних сил США є стримування, а не конфлікт, який “почнеться або пошириться на космос”.

Варто зазначити, що минулого року Велика Британія та США звинуватили Росію у випробуванні протисупутникової зброї .

Тоді, офіційно міноборони Росії заявило про перевірку працездатності новітнього малого супутника-інспектора, за допомогою якого з близької відстані обстежили інший вітчизняний апарат.

За інформацією відомства, супутник-інспектор зібрав цінну інформацію про технічний стан космічного апарату.

Космічне командування США повідомило, що 15 липня від супутника “Космос-2543” відокремився інший об’єкт, позначений в каталозі номером 45915. Є свідчення того, що Росія провела неруйнівні випробування космічного протисупутникової зброї, заявили у США.

Як тоді заявляли американські військові, відділення об’єкта 45915 від материнського апарату сталося поблизу іншого російського супутника. Також, у заяві йшлося, що випробування не виглядають як тестування супутника-інспектора.

Віцемаршал авіації Харві Сміт, який очолює британське космічне управління, оприлюднив заяву, в якій говориться, що Лондон стурбований такою поведінкою Росії та те що запущений Росією на орбіту апарат володіє характеристиками, які свідчать про його військове призначення.

Китай (КНР) Космічні сили США Космос Росія Світ