fbpx
Росія перекинула до Сирії бомбардувальники Ту-22М3

Росія перекинула до Сирії бомбардувальники Ту-22М3

Авіація Близький Схід ПКС Росії Росія Світ Середземне море Сирія Ту-22

Росія перекинула до Сирії три стратегічних бомбардувальники Ту-22М3.

Про це пише TRT.

Літаки прибули на авіабазу в Хмеймім, повідомляється, що це перше розгортання цього типу бомбардувальників у Сирії.

У російському оборонному відомстві передислокацію прокоментували «виконанням навчальних завдань».

Як заявили у міноборони Росії «після виконання навчальних завдань, бомбардувальники повернуться на аеродроми постійного базування у Росії».

Російський бомбардувальник Ту-22М3 на авіабазі Хмеймім у Сирії

До цього Росія застосовувала стратегічні бомбардувальники Ту-22М3 у бойових діях в Сирії для завдання ударів по військовим формування опозиції до уряду Башара Асада, а також по бойовиках «Ісламської Держави».

Дуже часто «ударами по бойовиках» прикривались каральні акції по авіаударам по цивільній інфраструктурі у Сирії, в результаті чого гинули мирні жителі.

Так 8 грудня 2015 року Міністерство оборони РФ на офіційному каналі youtube поширило відео під назвою «Масований авіаудар по об’єктах терористів літаками Дальньої авіації та авіагрупи в Сирії».

Бомбардування території Сирії російськими Ту-22М3

По цьому відео Спільнота InformNapalm ідентифікувала дальній надзвуковий бомбардувальник Ту-22М3 з бортовим номером 24″червоний”, реєстраційний номер RF-94154, під ім’ям «Михайло Шидловський» зі складу 43-го Центру бойового застосування й підготовки льотного складу, ознайомитися з матеріалом можете на сайті волонтерської спільноти у матеріалі: InformNapalm розкриває дані командирів екіпажів Ту-22М3, що бомблять мирних жителів Сирії.

Окрім завдання ударів у Сирії літаки використовуються Росією і в інших країнах світу, де вони часто перехоплюються та супроводжуються винищувачами інших країн.


Бомбардувальники Росії літали над Азовським та Чорним морями


Ту-22М3 призначений для знищення цілей на території противника в стратегічній глибині. Максимальна швидкість бомбардувальника складає 2300 км/годину, дальність польоту – 7 тис км.

Авіація Близький Схід ПКС Росії Росія Світ Середземне море Сирія Ту-22