fbpx
Росія поставила Ефіопії комплекс РЕБ “Красуха-4”

Росія поставила Ефіопії комплекс РЕБ “Красуха-4”

Африка Ефіопія РЕБ Росія Світ

Ефіопія отримала з Росії комплекс радіоелектронної боротьби 1РЛ257 «Красуха-4».

В Ефіопії у рамках святкування 116-ї річниці створення Сил національної оборони продемонстровано обладнання для радіоелектронної боротьби російського виробництва.

Військовий парад відбувся на площі Мескель в Аддіс-Абебі. На заході були присутні прем’єр-міністр Абій Ахмед, урядовці та військові чиновники.

Головною особливістю армійського параду цього року стала демонстрація саме системи радіоелектронної боротьби 1РЛ257 «Красуха-4» російського виробництва.

Комплекс радіоелектронної боротьби 1РЛ257 «Красуха-4» розроблений російським науково-дослідним інститутом «Градиент» (Ростов-на-Дону).

Російський комплекс радіоелектронної боротьби 1РЛ257 «Красуха-4» в Ефіопії. Жовтень 2023. Фото: delta-press.com

У виробництві та випробуваннях дослідного зразка брав участь новгородський завод «Квант», що входить до Концерну «Радиоэлектронные технологии».

Серійне виробництво машин РЕБ здійснюється Брянським електромеханічним заводом.

У 2021 році в рамках форуму військово-технічного співробітництва в Аддіс-Абебі Росія та Ефіопія підписали угоду про військове співробітництво.

У рамках угоди Росія поставила Національним силам оборони Ефіопії низку нових зразків техніки.

Машини комплексу РЕБ 1РЛ257 "Красуха-4" в Росії

Ефіопії з переозброєнням допомогало багато країн, включно з США та Китаєм.

У січні цього року ефіопські національні сили оборони озброїлися 155-мм артилерійськими установками SH15. У 2019 році посольство США в Ефіопії повідомило про передачу до цієї країни військово-транспортного літака C-130 Hercules.

Китайські 155-мм самохідні артилерійські установки SH15 ефіопських військових. Ефіопія. Січень 2023. Фото: Fana Broadcasting Corporate S.C.

Також ПАТ «Київський завод «Радар» виготовив у 2019 році для протиповітряних сил Ефіопії 74 інерціальних напівактивних голівки самонаведення.

Африка Ефіопія РЕБ Росія Світ