fbpx
Росія посилює ППО на Луганщині комплексами «Бук-М3»

Росія посилює ППО на Луганщині комплексами «Бук-М3»

Війна з Росією Війна на Донбасі Донбас ЗРК ЗРК «Бук» Луганщина ППО та ПРО Україна

Окупаційні війська Росії посилюють свою протиповітряну оборону у тимчасово окупованих районах Луганської області зенітними ракетними комплексами «Бук-М3».

Пересування пускової установки через населений пункт зафіксували на фото і оприлюднили у місцевому пабліку.

Стверджується, що самохідна пускова установка на гусеничному шасі вранці 28 листопада їхала вулицями окупованої росіянами Кадіївки (колишня назва – Стаханов).

Зазначимо, нині російські загарбницькі війська на Луганщині зосереджені на створені оборонних рубежів і облаштуванні укріплених позицій, щоб призупинити просування українських Сил оборони вглиб окупованої території.

Через постійні втрати зенітних ракетних комплексів від ударів Сил оборони, про які час від часу звітують українські військові, росіяни змушені постійно перекидати на окуповані території нові комплекси ППО.

Комплекс протиповітряної оборони середньої дальності «Бук-M3» призначений для боротьби з маневровими аеродинамічними цілями, тактичними балістичними, крилатими, авіаційними ракетами та іншими повітряними цілями.

Автономна самохідна вогнева установка 9А317М зенітного ракетного комплексу 9К317М «Бук-М3» із шістьма зенітними керованими ракетами 9М317М. 2018 рік. Росія. Фото: ЗМІ РФ

Також заявлено, що комплекс можна використовувати для ураження радіоконтрастних наземних та надводних цілей. «Бук-M3» призначений для цілорічної, цілодобової експлуатації у будь-яких кліматичних зонах. Він був прийнятий на озброєння російської армії у 2016 році.

Для комплексу «Бук-M3» розробили нову зенітну ракету 9М317М. Це одноступінчаста твердопаливна ракета, виконана за нормальною аеродинамічною схемою.

Дальність польоту ракети становила 70км, висота ураження цілі – 35км. Заявлена дальність перехоплення високошвидкісних повітряних цілей навздогін – до 30 км.

Самохідна вогнева установка 9А317М ЗРК 9K317M Бук-M3 (червень 2020). Фото: ЗМІ РФ

Ракета 9М317М на відміну від своїх попередників поставляється та зберігається у циліндричному герметичному транспортно-пусковому контейнері (ТПК), повністю готова до бойового застосування.

ТПК захищає ракету від впливу зовнішнього середовища, спрощує транспортування та обслуговування ракети.

Нещодавно аеророзвідка 80 окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ у складі розвідувально-ударного комплексу знайшла та знищила російський зенітно-ракетний комплекс Тор-М2 на Луганщині.

Війна з Росією Війна на Донбасі Донбас ЗРК ЗРК «Бук» Луганщина ППО та ПРО Україна