fbpx
Росія розпочала військові навчання біля України

Росія розпочала військові навчання біля України

ЗС Росії Навчання Росія Світ Сусіди

Збройні сили країни-агресора розпочали військові навчання в прикордонних із Україною областях.

Про це інформує Мілітарний.

У Західному військовому окрузі на загальновійськових полігонах у Воронезькій, Білгородській, Брянській та Смоленській областях розпочалися навчання з бойовими стрільбами, повідомили у ЗМІ.

В маневрах беруть участь близько 3000 військовослужбовців та 300 одиниць військової техніки, зокрема танки Т-72Б3 та бойові машини піхоти БМП-2.

Військовослужбовці Вісленської та Єльнинської мотострілецьких дивізій у Білгородській та Смоленській областях проведуть тактико-спеціальні маневри, відпрацьовуючи “бойове злагодження різних формувань” освоюючи “нові методи та тактику виконання вогневих завдань”, повідомили у міноборони Росії.

Головним акцентом тактичних навчань буде виконання контрольних стрільб зі стрілецької зброї та озброєння бронетехніки, організації маршів за активної дії “диверсійно-розвідувальних груп противника”, а також обладнання опорних пунктів.

Окрім того, у відомстві заявили, що підрозділи Чорноморського флоту і артилеристи армійського корпусу Південного військового округу здійснили марші на полігони бойової підготовки, які розташовані в окупованому Криму, пише «Радіо Свобода».

У польових заняттях беруть участь понад 500 військовослужбовців, задіяно близько 40 одиниць озброєння, військової та спеціальної техніки, стверджується у пресрелізі.

Нагадуємо, що Росія намагалася приховати свої військові навчання з протидії безпілотникам Bayraktar TB2.

Російський комплекс РЕБ "Палантин". Грудень 2021. Фото: МО РФ

Наприкінці грудня збройні сили країни-агресора провели тренування з протидії ударним оперативно-тактичним безпілотникам Bayraktar TB2.

До навчань у Воронезькій області були залучені війська радіоелектронної боротьби (РЕБ) Західного військового округу, який знаходиться біля кордонів України. 23-го грудня міноборони Росії було опубліковано фотографії з цих тренувань.

Фотографія Міноборони РФ з навчань протидії «Bayraktar TB2». Грудень 2021

На одній з фотографій було продемонстровано війська радіоелектронної боротьби та плакат, який містив зображення обладнання, безпілотник та напис з протидії РЕБ безпілотникам Bayraktar TB2.

ЗС Росії Навчання Росія Світ Сусіди