fbpx
Росіяни на МТ-ЛБ встановили корабельну реактивну установку

Росіяни на МТ-ЛБ встановили корабельну реактивну установку

Бронетехніка Війна з Росією ЗС Росії МТ-ЛБ Росія РСЗВ

Російські окупанти продовжують встановлення корабельного озброєння на свою бронетехніку для застосування її на суходолі у війні з Україною.

Цього разу військові країни-агресора встановили корабельну реактивну установку на багатоцільовий легкий гусеничний броньований тягач МТ-ЛБ.

Фото цих російських РСЗВ опублікували у соцмережах.

Судячи із зображення, щонайменше два російські МТ-ЛБ були оснащені пусковими установками радянського вогнеметно-запалювального корабельного комплексу А-22 «Огонь».

Цей комплекс призначений для озброєння річкових та десантних кораблів, у тому числі на повітряній подушці.

Комплекс забезпечує ураження берегових цілей, техніки та живої сили в прибережній зоні, а також надводних цілей (катерів, плавзасобів) і створення пожеж.

Для цього з пускової установки з 22-ма направляючими можна застосовувати 140-мм осколкові та запалювальні некеровані реактивні снаряди. Пуски можна здійснювати, як залпові так і одиночні.

Комплекс А-22 «Огонь» може застосовувати радянські осколкові ОФ-45 та запалювальні снаряди ЗЖ-45 з дальністю ураження 4,5 км. Також є можливість застосування нових російських осколкових некерованих реактивних снарядів ОФД-45 з дальністю пуску 9,5 км.

На кораблях для дистанційного керування комплексом, а також для пошуку та виявлення цілей використовують дальномірно-візирний пристрій ДВУ-3-БС. Він забезпечує горизонтальне та вертикальне наведення пускової установки.

Яким чином російські окупанти будуть здійснювати керування і наведення установок, які вони встановили на МТ-ЛБ достеменно невідомо.

На фото помітно, що росіяни на пускову встановили приціл.

Захоплений десантний корабель «Горлівка» на повітряній подушці 2

Невідомо з яких кораблів росіяни зняли комплекс А-22 «Огонь», який зокрема входить до складу озброєння десантних кораблів на повітряній подушці проєкту 12322 «Зубр».

Бронетехніка Війна з Росією ЗС Росії МТ-ЛБ Росія РСЗВ