fbpx
Росіяни отримали перші у 2024 році партії БМП-3 та БМП-1АМ

Росіяни отримали перші у 2024 році партії БМП-3 та БМП-1АМ

БМП-1 БМП-3 Бронетехніка Війна з Росією Росія

Російські Курганський та Рубцовський машинобудівні заводи передали перші у 2024 році партії БМП-3 та БМП-1АМ для російської армії.

Про це йдеться в повідомленні пресслужб підприємств.

БМП-3

Росіяни повідомляють, що кожна БМП-3 комплектується штатними протикумулятивними решітками та додатковими бронеекранами.

Відомо, що росіяни втратили знищеними та захопленими близько 376 БМП-3 в ході російсько-української війни.

Нагадаємо, що про передачу минулої партії цих бойових машин піхоти «Мілітарний» повідомляв на початку листопада. «Курганмашзавод» є єдиним виробником подібних бойових машин піхоти у Росії.

Радянська/російська бойова машина піхоти БМП-3 озброєна 100-міліметровою гарматою – пусковою установкою 2А70 з 30-міліметровою автоматичною гарматою 2А72 та 7,62-міліметровим кулеметом ПКТМ.

Машина призначена для транспортування особового складу до переднього краю, підвищення мобільності та захищеності військовослужбовців на полі бою та спільних дій із танками у бою.

БМП-3, на відміну від попередніх бойових машин, одержала нові ходову частину, двигун, систему озброєння, гідромеханічну трансмісію.

Переднє розташування моторно-трансмісійного відділення замінено на кормову – за танковою схемою.

Це покращує огляд механіка-водія, а також вигідніше розподіляється вага по довжині машини. На БМП-3 встановлені водометні рушії, які використовуються для подолання водних перешкод. Маса БМП-3 перевищує 18 тонн.

БМП-1АМ «Басурманин»

Своєю чергою Рубцовський машинобудівний завод повідомляє, що під час проведення модернізації БМП-1 до рівня БМП-1АМ «Басурманин», були відремонтовані або замінені застарілі вузли та агрегати.

БМП-1АМ «Басурманин» – це сучасна російська модернізація застарілих радянських бойових машин піхоти БМП-1. В ході повномасштабної російсько-української війни росіяни втратили близько 47 одиниць.

Бронемашина, яку вперше продемонстрували у 2018 році, отримала новий комплекс озброєнь, нову електроніку та силову установку УТД-20С1 від БМП-2.

Оновлена ​​«Уралвагонзаводом» російська бойова машина піхоти оснащена бойовим модулем від БТР-82А з автоматичною гарматою калібру 30-мм, кулеметом ПКТМ калібру 7,62-мм та системою 902В «Туча», яка дозволяє встановлювати аерозольні завіси для візуального маскування на полі бою. Модуль бойової машини оснастили сучасною системою наведення і тепловізором.

Модернізована БМП-1АМ призначена для транспортування по суші та на плаву особового складу, його вогневої підтримки під час бою, боротьби з живою силою супротивника і легкоброньованими цілями на полі бою.

Попри оновлення, балістичний та протимінний захист корпусу «Басурманина» лишився на рівні базової радянської БМП-1.

БМП-1 БМП-3 Бронетехніка Війна з Росією Росія