fbpx
Росіяни привезли на IDEX-2021 макет, а не справжній Т-14 “Армата”

Росіяни привезли на IDEX-2021 макет, а не справжній Т-14 “Армата”

IDEX Бронетехніка Росія

Росія не наважилася привезти на виставку озброєнь IDEX-2021 реальний танк Т-14 “Армата”. На стенді можна буде побачити тільки макет машини.

Про це доповідає Мілітарний з посиланням на російські медіа.

Версія, якої російська влада пропонує притримуватися журналістам та суспільству – транпортні складності.

Міністр промисловості і торгівлі РФ Денис Мантуров заявив:

Ми до останнього моменту на припускали, що виставка буде очна, а для формування експозиції та її транспортування потрібен тривалий час.

Інше пояснення чому замість реального Т-14 “Армата” привезли макет танка дає російський оглядач бронетехніки Олексій Хлопотов. За його інформацією, реальна причина – страх арешту через санкції.

Є обгрунтовані причини вважати, що наша важка техніка закордоном може бути арештована. Дострибалися. Довийожувалися. Ну а без демонстрації реальних зразків продавати стає все складніше і складніше. Давлять китайці. І ціною, і якістю.

Варто відзначити, що протягом останніх тижнів в російських медіа розгорнулася справжня істерія довкола наміру продати Т-14 Індії.

Росіяни розкритикували індійський танк Arjun Mk-1A і просувають наратив про те, що єдиний шанс для Індії протистояти Пакистану та Китаю у високогірних прикордонних районах це “придбати кілька сотень Т-14 “Армата”.

Выставка IDEX 2021 в Абу-Даби начнет свою работу уже завтра

И стенд Уралвагонзавода практически готов принимать…

Опубліковано Уралвагонзавод Субота, 20 лютого 2021 р.

Ймовірно, російська влада планує повторити схему, яку вона відпрацювала з літаком Су-30СМ.

Тоді завдяки фінансуванню Індією росіянам вдалося врятувати власне військове літакобудування та після виконання експортного контракту на Су-30МКІ перейти до виробництва літаків для себе. Таким чином РФ шукає, хто профінансує їхній проєкт новітнього танку.

Т-14 ( Об’єкт 148) — перспективний російський основний бойовий танк на гусеничній платформі «Армата». Танк має ізольовану башту без екіпажу.

IDEX Бронетехніка Росія