fbpx
Росіяни збирають нове угрупування військ біля українських кордонів – Зеленський

Росіяни збирають нове угрупування військ біля українських кордонів – Зеленський

Війна з Росією Володимир Зеленський Росія Україна

Росіяни збирають нове угруповання військ за 90 кілометрів від кордону з Україною.

Відповідну заяву зробив президент України Володимир Зеленський.

«Саме Росія є єдиним джерелом агресії і постійно намагається розширити війну. Буквально зараз, цими днями, ми захищаємось за 60 кілометрів на північний схід від цього місця від чергової спроби російського наступу», – сказав президент.

Володимир Зеленський додав, що Росія готується до спроби наступальних дій і за 90 кілометрів біля нашого кордону збирається ще одне угруповання військ.

«Чи хоче Росія діалогу? Україна має найбільший у світі досвід обману з боку Росії на перемовинах. Обману, який, зокрема, був прикриттям Росії для підготовки цієї війни», – заявив Зеленський.

Бої за Харківщину

Попри постійні спроби російських окупаційних військ прорвати оборону Харківщини, українські війська стійко боронять кожен метр землі та проводять контрнаступальні дії.

Нещодавно, 23 травня, повідомлялося, що до боїв у Вовчанську на Харківщині залучили українських десантників із західною бронетехнікою.

У боях українські десантники застосовують американські бронетранспортери Stryker. На оприлюдненому відео десантники на Stryker атакували окупантів в одному з будинків у північній частині Вовчанська.

БТР Stryker українських десантників у Вовчанську. Травень 2024. Україна. Кадр з відео 82 ОДШБр

Раніше, 22 травня, «Мілітарний» розповідав, що оператори батальйону безпілотних систем та підрозділу Lumiere group 3-ї окремої штурмової бригади знищили ворожий самохідний 240-мм міномет 2С4 «Тюльпан» на Харківщині.

Після дорозвідки оператори виконали контрольні влучання та повторно вдарили по «Тюльпану» з FPV.

Також повідомлялося, що авіація Повітряних Сил ЗСУ знищила опорний пункт російських окупантів у Вовчанську.

Українська авіація завдала потужного удару по будівлі центральної районної лікарні у Вовчанську, де базувалися штурмові підрозділи російських військ, які намагаються захопити це українське місто.

Судячи з точності влучання, літаки ПС ЗСУ застосували високоточні авіабомби, які Україна отримає від західних партнерів у межах військової допомоги для протистояння російському вторгненню.

Війна з Росією Володимир Зеленський Росія Україна