fbpx
Росіяни збирають стотисячне угруповання — Олександр Павлюк

Росіяни збирають стотисячне угруповання — Олександр Павлюк

Війна з Росією Олександр Павлюк Сухопутні війська ЗСУ Україна

Російська Федерація створює угруповання зі ста тисяч солдатів, і не виключено, що влітку ворог спробує здійснити наступ на одному з напрямків.

Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк в етері телемарафону.

«Російські плани нам до кінця невідомі. Нам відомі тільки ті дані, що у них є, що вони створюють. Вони створюють угруповання – більше 100 тисяч. Не обов’язково це буде наступ. Можливо, вони поповнюватимуть ним свої підрозділи, які втрачають боєздатність», — відзначив Павлюк.

За словами командувача, не виключена можливість, що на початок літа вони можуть мати певні сили для проведення відповідних наступальних операцій на одному з напрямків.

«Це поки що такі максимально тяжкі прогнози, що такий наступ буде. Ми зробимо все для того, щоб максимально завдати втрат супротивнику, щоб усі їхні ресурси, які вони формують, були залучені до цього часу в бій. Але ми готуємося до різного розвитку ситуації», — додав командувач.

Також Павлюк нагадав, що Україна зараз не має переваги в повітрі, і це дозволяє ворогу завдавати потужних авіаударів по позиціях українських захисників.

Командувач заявив, що військові партнери в Європі добре розуміють наслідки падіння України у війні.

«Якщо нам не вдасться втримати ворога в Україні, наступною країною буде вже країна НАТО», — зауважив він.

Павлюк сказав, що окупанти продовжують вести наступальні операції на лінії фронту та обстрілювати мирні міста.

Нагадаємо, що у ніч на 22 березня російські окупанти випустили по Україні понад 60 ударних дронів Shahed і майже 90 ракет різних типів.

Це була наймасштабніша атака на українську енергетику за останній час. Унаслідок цього частина регіонів має проблеми з енергопостачанням.

Під удар потрапили електростанції, системи передачі та розподілу електроенергії в різних областях. Влучання є і по найбільшій ГЕС України — ДніпроГЕС у Запоріжжі.

Війна з Росією Олександр Павлюк Сухопутні війська ЗСУ Україна