fbpx
Румунія обрала фіналістів тендеру на нову артилерійську систему

Румунія обрала фіналістів тендеру на нову артилерійську систему

K9 Thunder Азія Артилерія Бронетехніка Європа Німеччина Південна Корея (Республіка Корея) Румунія САУ САУ PzH 2000 САУ T-155 Firtina Світ Туреччина

Міністерство оборони Румунії обрало фіналістів тендеру на постачання нових самохідних артилерійських установок для збройних сил країни.

Про це повідомляє видання Savunma Sanayi ST.

Наразі військові зменшили коло фіналістів на нову самохідну артилерійську установку для Сухопутних сил Румунії. В цей список увійшла корейська K9 Thunder, німецька PZH2000 та турецька Firtina-2.

На випробуваннях зі стрільб, самохідні артилерійські установки продемонстрували чудову точність на велику відстань.

В рамках програми переозброєння, сухопутні сили країни прагнуть придбати 54 самохідні артилерійські установки.

Крім самих артилерійських систем, контракт буде включати 7352 боєприпаси калібру 155-мм, 324 димові боєприпаси, 324 освітлювальні боєприпаси та 720 навчальних боєприпасів.

Матеріально-технічна частина буде включати дев’ять запасних стволів, 12 броньованих машин заряджання, дев’ять артилерійських спостережно-командних пунктів, одна метеорологічна станція, три евакуаційні машини та три системи акустичної розвідки.

За повідомленнями Міністерства оборони Румунії, південнокорейська САУ K9 Thunder є найкращим варіантом для Румунської армії.

Крім того, за рахунок замовлення цієї САУ іншими європейськими країнами, Румунія зможе забезпечити своєчасну підтримку парку артилерійських систем.

Також південнокорейська компанія Hanwha планує довгострокове оборонне партнерство з Румунією, що тільки збільшує шанси корейської САУ на перемогу у тендері.

У 2020 році Національна компанія Romarm підписала два меморандуми про взаєморозуміння з південнокорейськими компаніями Hanwha Aerospace і корейським виробником ракетного озброєння LIG Nex1.

Вже у лютому 2023 року, Hanwha Aerospace підписала меморандум про взаєморозуміння з компанією Romarm щодо постачання 155-мм самохідної гаубиці K9 та бойової машини піхоти в рамках тендеру.

Представник Hanwha заявив: Румунія отримає не лише виробничу кооперацію, спільне виробництво деяких компонентів та спільне обслуговування виготовлених машин, а й потенційне членство в «Клубі К9», до якого, зокрема, входять і 5 країн НАТО.

K9 Thunder Азія Артилерія Бронетехніка Європа Німеччина Південна Корея (Республіка Корея) Румунія САУ САУ PzH 2000 САУ T-155 Firtina Світ Туреччина