fbpx
Румунія замовляє британські БПЛА Watchkeeper X

Румунія замовляє британські БПЛА Watchkeeper X

Elbit Systems Thales Авіація БпА (Безпілотні апарати) Європа Закупівлі Румунія Світ Сусіди

Румунія замовляє перші три безпілотні комплекси Watchkeeper X за угодою укладеною з компанією Elbit Systems у 2022 році.

Про це повідомляє офіційний сайт компанії.

Румунія замовила три комплекси вартістю в 180 мільйонів доларів у ізраїльської компанії Elbit Systems, яка є материнською компанією британської U-TacS, і займається виробництвом безпілотних комплексів Watchkeeper X.

U-TacS є спільним підприємством компанії Elbit Systems та Thales UK і розташоване в місті Лестер, Англія.

British Army Watchkeeper UAV at RAF Akrotiri.jpg

Крім того, додатково буде надана можливість для придбання ще чотирьох безпілотних комплексів.

Замовлення розраховане на 2 роки, а виробництво частково буде відбуватись в Румунії з залученням місцевих підприємств і випуском планера БПЛА, контейнера наземного пункту управління, ряду електричних та механічних елементів.

У ЗМІ Румунії повідомлялось, що кожен комплекс включатиме 3 БПЛА, тобто, йтиметься про 21 безпілотник.

Безпілотник Watchkeeper X це модернізація базової версії Watchkeeper WK450, який знаходиться на озброєні Британської армії та використовується виключно для розвідувальних цілей.

Головним оновленням стане багатоспектральний, електрооптичний датчик Spectro XR, нові комунікаційні, радарні функції, а також була додана можливість використання озброєння.

Останнім часом, Румунія посилює свій парк безпілотників для покращення обороноздатності країни в НАТО.

Як повідомляв “Мілітарний”, у квітні, міністерство оборони Румунії уклало контракт з компанією Baykar Makina на закупівлю безпілотників Bayraktar TB2.

БПЛА мають надійти разом із початковим пакетом матеріально-технічного забезпечення та спеціальним обладнанням для навчання.

Також це сприяє досягненню цілей програми щодо трансформації армії Румунії до 2040 року, яка передбачає забезпечення категорій сил і командувань армії Румунії військовою технікою та системами озброєння.

Elbit Systems Thales Авіація БпА (Безпілотні апарати) Європа Закупівлі Румунія Світ Сусіди