fbpx
Румунії схвалили продаж танків M1A2 SEPv3 Abrams

Румунії схвалили продаж танків M1A2 SEPv3 Abrams

Бронетехніка Румунія Світ Сусіди США Танк Танк "Abrams"

Державний департамент США схвалив можливий продаж Румунії 54 танків M1A2 Abrams.

У Сполучених Штатах розповіли, що Румунія отримає Abrams у версії M1A2 SEPv3.

Агентство зі співробітництва в галузі оборонної безпеки надало необхідну сертифікацію, повідомивши Конгрес про можливий продаж.

Румунії схвалив можливий продаж танків та обладнання до них на 2,53 млрд доларів.

Як зазначається у заяві, повідомлення було передано у четвер до Конгресу США.

З документа випливає, що можливий продаж Бухаресту американських танків зміцнить можливості Румунії щодо відповіді на нинішні та майбутні загрози.

У заяві DSCA наголошується, що можлива угода послужить просуванню зовнішньої політики США та досягненню цілей у сфері національної безпеки, а також зміцнить безпеку союзника по НАТО, що є важливою силою для політичної та економічної стабільності в Європі.

У квітні Міністерство національної оборони Румунії запросило у парламенту попереднє схвалення на закупівлю 54 модернізованих американських танків Abrams.

Як зазначало оборонне відомство країни, умови для реалізації програм з оснащення армії з’явилися завдяки збільшенню бюджету Міноборони, починаючи з 2023 року до 2,5% ВВП.

На сайті DSCA вказується, що для модернізації до рівня M1A2 SEPv3 візьмуть 54 танки конструкції M1A1. Модифікація M1A2 SEPv3 була прийнята на озброєння армії США 2018 року.

Модифікації включають новий комплекс зв’язку JTRS та інші можливості для інтеграції в об’єднане поле бою, покращену замінність модулів для більш зручного технічного обслуговування.

Також додано допоміжну силову установку. Змін зазнали система керування вогнем, оптика та електроніка.

Бронетехніка Румунія Світ Сусіди США Танк Танк "Abrams"