fbpx
Saab розпочав дослідження перспективного літака нового покоління 

Saab розпочав дослідження перспективного літака нового покоління 

Saab Авіація БпА (Безпілотні апарати) Європа ПС Швеції Світ Швеція

Шведська компанія Saab розпочала концептуальні дослідження перспективного літака нового покоління та безпілотних систем.

Про це повідомляє офіційний сайт компанії.

Дослідження розпочались після підписання контракту з Управлінням оборонних закупівель Швеції, щодо концептуальних досліджень нового винищувача на заміну JAS-39 Gripen.

Треба зазначити, що компанія Saab з 2000 року проводить незалежне та ініціативне дослідження щодо нової літальної платформи майбутнього.

Загалом, контракт розрахований на 2024-2025 рік. За цей час компанія має представити детальну модель майбутнього винищувача та безпілотної системи.

Компанія займає сильну позицію і нещодавно розробивши Gripen E та GlobalEye, ми маємо передові технології та інженерні ноу-хау, щоб просувати майбутню концепцію винищувача. Це означає, що ми продовжуватимемо надавати інноваційні рішення для задоволення майбутніх оперативних потреб Збройних сил Швеції та інших клієнтів – зазначив Ларс Тоссман, керівник бізнес ідей Saab Aeronautics.

Раніше компанія проводила дослідження перспективного літака нового покоління в рамках програми “Flygsystem 2020”.

В рамках цієї програми, Повітряні сили Швеції прагнуть до 2035 року отримати концептуально новий літак, для заміни поточного парку винищувачів Gripen.

Треба зазначити, що роботи над новим літаком ніяк не затримають процес виробництва та модернізації парку винищувачів Gripen.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, Saab розробляє надзвуковий малопомітний дрон, який має використовуватися за концепцією «Loyal Wingman».

Розробка дрона відбувається в межах програми FCAS, яка раніше пропрацьовувалася разом із перспективним літаком нового покоління Flygsystem 2020.

Треба зазначити, що шведська компанія планувала взяти участь у британсько-італійській програмі розробки перспективного літака FCAS (Future Combat Air System), але вирішила покинути цю програму та продовжити самостійну розробку.

Saab Авіація БпА (Безпілотні апарати) Європа ПС Швеції Світ Швеція