fbpx
Санкт-Петербург атакували українські дрони з дальністю польоту у 1250 км – Камишін

Санкт-Петербург атакували українські дрони з дальністю польоту у 1250 км – Камишін

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Росія Україна

Російську портову інфраструктуру в Санкт-Петербурзі атакували дрони українського виробництва з дальністю польоту у 1250 кілометрів.

Відповідну заяву зробив міністр з питань галузей стратегічної промисловості Олександр Камишін.

Нагадаємо, що в ніч на 18 січня близько 1:30 ночі російські засоби протиповітряної оборони перехопили безпілотник літакового типу на території Ленінградської області.

Російські медіа повідомляють, що в атаці було застосовано три безпілотники. Уламки одного з них були знайдені на території підприємства “Петербургский нефтеналивной терминал”. Інфраструктура порту не зазнала пошкоджень.

Невідомий безпілотник літакового типу з розмахом крил 6 метрів та поршневим двигуном ніс на борту бойову частину масою 3 кг.

Крім того, ще два дрони нібито могли впасти в районі Фінської затоки за 5 кілометрів від термінала.

Зазначається, що на шляху до Санкт-Петербурга вони пролетіли через Брянську, Смоленську, Тверську та Новгородську області.

Видання “Українська правда” з посиланням на свої джерела в спецслужбах повідомило, що за атакою на російський інфраструктурний об’єкт стоїть Головне управління розвідки.

«Це – операція ГУР із задіянням сучасних українських засобів. Продовжується збір даних, є підтверджені влучання по цілях. Відтепер військові об’єкти Пітера та Ленінградської області – у зоні досяжності українських сил», – повідомив співрозмовник видання.

На уточнююче запитання, чи це вперше українські безпілотники атакували Ленінградську область РФ, співрозмовник УП відповів, що “не вперше, але є відмінності, і ворог їх відчув”.

Варто зазначити, що російський “Петербургский нефтеналивной терминал”, по якому було завдано удару, є найбільшим російським терміналом з перевалки нафтопродуктів у Балтійському регіоні.

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Росія Україна