fbpx
СБУ блокувала вивезення за кордон комплектуючих військової техніки

СБУ блокувала вивезення за кордон комплектуючих військової техніки

Контрабанда СБУ

Служба безпеки України блокувала механізм незаконного вивезення за межі країни товарів військового та подвійного призначення, які привезли в Україну з Росії.

За даними слідства, харківські комерційні структури незаконно ввозили з РФ агрегати і вузли до бронетехніки й бойових літаків, повідомляють у пресслужбі СБУ.

Спецоперація проводилася співробітниками Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки спільно з Управлінням СБ України в Харківській області.

Повідомляється, що на території України зловмисники легалізовували запчастини через виготовлення фіктивних документів щодо цільового призначення товарів та їх нібито вітчизняного виробництва. Потім, діючи в інтересах країни-агресора, комерсанти відправляли комплектуючі до Азії під виглядом сільгосптехніки та електроустаткування.

Правоохоронці затримали нелегальний вантаж у зоні діяльності митного посту міжнародного аеропорту «Бориспіль».

СБУ блокувала нелегальне вивезення за кордон комплектуючих

Як зазначається, серед вилучених товарів наразі ідентифіковано станції живлення танкових стабілізаторів, перетворювачі систем керування вогнем, що є елементами озброєння танків Т-72 і Т-80, а також електрогідравлічні клапани, що входять до складу систем управління бойових літаків.

«Попередня вартість виявлених військових товарів становить понад $1 мільйон», – кажуть у СБУ.

Вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за статтею 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України.

Контрабанда СБУ