fbpx
СБУ викрила спробу вербування громадян спецслужбами РФ

СБУ викрила спробу вербування громадян спецслужбами РФ

Війна на Донбасі Донбас Контррозвідка СБУ

Служби безпеки України викрила два факти вербування українців з боку представників контрольованих спецслужбами РФ терористичних угруповань.

У СБУ повідомляється, що мешканка тимчасово окупованої Макіївки була незаконно затримана представниками так званої «МДБ ДНР» за нібито нелегальні валютні операції.

«Через психологічний тиск, залякування та погрози кримінального переслідування зловмисники змусили жінку погодитись на конфіденційне співробітництво для збору розвідувальної інформації про підрозділи Збройних Сил України», – йдеться у повідомленні.

У ході перевірки було встановлено, що українська громадянка не виконувала злочинних завдань на користь терористичної організації.

Також у Луганській області контррозвідка викрила іншу спробу вербування громадян.

Повідомляється, що під вигаданим приводом бойовики незаконно затримали підприємця з тимчасово окупованого Луганська. Звинувативши чоловіка у нібито зберіганні зброї для вчинення диверсій, зловмисники вимагали від нього періодично відвідувати підконтрольну українській владі територію Луганщини. Там він мав збирати інформацію про дислокацію і переміщення ЗСУ.

«Щоб схилити луганчанина до протиправної діяльності, до нього застосовувались тортури.Звільнитися з катівень бойовиків чоловіку вдалося лише після підписання згоди на конфіденційне співробітництво з так званою “МДБ ЛНР”», – пояснили у СБУ.

Прибувши на підконтрольну українській владі територію Луганської області громадянин одразу звернувся до СБУ і розповів про всі обставини свого затримання та вербування представниками терористичної організації.

Війна на Донбасі Донбас Контррозвідка СБУ