fbpx
СБУ затримала російську агентку, яка шукала позиції ЗСУ поблизу Авдіївки та Мар’їнки

СБУ затримала російську агентку, яка шукала позиції ЗСУ поблизу Авдіївки та Мар’їнки

Війна з Росією Держзрада Донецька область Європа Затримання Контррозвідка СБУ Світ Україна

Контррозвідка СБУ викрила агентку російської ФСБ яка розвідувала позиції та переміщення техніки Збройних Сил України на Донеччині.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

Пріоритетним завданням агентки була фіксація тимчасових місць дислокації підрозділів Збройних Сил України, які були залучені до бойових операцій на Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Для збору розвідінформації, затримана самостійно об’їжджала населені пункти в районах Курахового, Мирнограда, Селідового, Новогродівки та Михайлівки.

Для фото- та відеофіксації позицій, зловмисниця з використанням громадського транспорту могла проїжджати до 100 км за день поблизу передової.

Завдяки оперативним діям Служби Безпеки України, зловмисниця була затримана у власному помешканні. У неї був вилучений мобільний телефон, який вона використовувала для фіксації позицій та передачі відповідної інформації до російської ФСБ.

За даними слідства, фігуранткою є 33-річна мешканка Новогродівки, яка у жовтні 2023 року була дистанційно завербована кадровим співробітником ФСБ.

У поле зору росіян, жінка потрапила через активну антиукраїнську позицію та активність у соціальних мережах. Для комунікацій з ворогом, жінка використовувала анонімний чат, куди надсилала зроблені фото, а також помічала їх на карті.

За виконані завдання зловмисниця отримувала від російського куратора грошову “винагороду”, яка надходила на її банківську картку.

Наразі, затримана знаходиться під вартою, їй загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, контррозвідка СБУ затримала у Києві ексчиновника, який працював на російську спецслужбу ФСБ та проводив інформаційну диверсію.

Затриманий виявився колишнім чиновником, який працював у Міністерстві палива та енергетики, Держкомрезерві та Міністерстві вугільної промисловості.

Війна з Росією Держзрада Донецька область Європа Затримання Контррозвідка СБУ Світ Україна