fbpx
Сербія купує ПЗРК Mistral для своїх комплексів ППО PASARS

Сербія купує ПЗРК Mistral для своїх комплексів ППО PASARS

Балкани Європа Закупівлі ПЗРК ПЗРК «Mistral» ППО та ПРО Світ Сербія

Сербія купує переносні зенітні ракетні комплекси (ПЗРК) Mistral для своїх зенітних самохідних артилерійсько-ракетних комплексів протиповітряної оборони (ППО) PASARS.

Про це інформує Мілітарний з посиланням на заяву Віце-прем’єр-міністра та міністра оборони Сербії Небойша Стефановича.

Йде мова про 18 комплектів ракет Mistral, які будуть встановлені на системах PASARS.

Спочатку у Сербії демонстрували зенітний самохідний артилерійсько-ракетний комплекс PASARS-16 з інтегрованими до них радянськими ракетами К-13 класу «повітря-повітря»:

Базовий варіант системи ППО PASARS був прийнятий на озброєння у 2019 році, і минулого проводили остаточні випробування нових підсистем, які дозволять удосконалити зенітну систему, у тому числі з інтеграцією ПЗРК «Игла-1».

«PASARS-16». Серпень 2020. Фото: Міноборони Сербії

Артилерійська система використана у PASARS-16 – 40-мм гармата Bofors L70 розташована у башті на броньованому вантажному автомобілі FAP 2228 6×6.

PASARS планується використовувати у тому числі і проти безпілотних літальних апаратів різних типів.

Нагадаємо, у липні 2019 року Сербія підписала угоду про закупівлю переносних зенітних ракетних комплексів Франції Mistral. Сербія стала 32-м замовником Mistral.

Контракт передбачає придбання ракет Mistral, пускових установок для них, а також різноманітне супутнє обладнання та логістику.

Вже тоді заявлялося про наміри інтегрувати Mistral у броньовані автомобілі, на основі якого створений зенітний гарматний артилерійський комплекс PASARS. Технічну допомогу в інтеграції має надати французький виробник MBDA.

Mistral – переносний зенітно-ракетний комплекс, що призначений для ураження цілей на малих висотах типу гелікоптер та літак.

Розроблений у Франції, в 1987 році прийнятий на озброєння сухопутних військ Франції. В 2000 році було розроблено модернізований зразок – Mistral 2.

Балкани Європа Закупівлі ПЗРК ПЗРК «Mistral» ППО та ПРО Світ Сербія