fbpx
Швеція замовила додаткові ракети до ЗРК Patriot

Швеція замовила додаткові ракети до ЗРК Patriot

Європа Закупівлі ЗРК ЗРК Patriot ППО та ПРО Світ Швеція

Швеція хоче придбати у США більше зенітних ракет для комплексів протиповітряної оборони Patriot.

Про це пише The Local.

Нові американські ракети замовило шведське Управління оборонних матеріалів.

Швеція у листопаді 2017 року замовила у США систему протиповітряної оборони Patriot у версії PAC-3+, відому у країні як LvS103 (Luftvarnssystem 103/Air defense system 103), і досягла угоди про її закупівлю у 2018 році.

У грудні 2022 року завершилася поставка останньої з чотирьох замовлених батарей Patriot, що стало закінченням першої частини угоди.

Частина батареї ЗРК «Patriot» Швеції. Листопад 2021. Фото: Армія Швеції

Тепер Швеція розмістила ще одне замовлення на нові ракети для ЗРК.

За словами керівника проекту системи протиповітряної оборони LvS103 Крістера Меллгрена, Patriot був розроблений для ураження практично всіх повітряних цілей: гелікоптерів, літаків, балістичних і крилатих ракет.

“Я не можу назвати кількість ракет, які ми замовили, але вона перебуває в межах ліміту, затвердженого американським Конгресом”, – додав він.

Початковий контракт вартістю 692,9 млн доларів на постачання ЗРК Patriot для армії Швеції було підписано з компанією Raytheon у 2018 році.

РЛС AN/MPQ-65. Частина батареї ЗРК «Patriot» Швеції. Листопад 2021. Фото: Армія Швеції

За даними Управління оборонних матеріалів, загалом шведські збройні сили виділили на угоду близько 3,2 мільярда доларів.

Самі ракети є найдорожчою частиною системи Patriot. Уряд США раніше дозволив Швеції придбати до 300 ракет, але невідомо, скільки з цієї кількості вже було замовлено.

Постачання замовлених складових ЗРК Patriot до Швеції почалося у грудні 2020 року.

Європа Закупівлі ЗРК ЗРК Patriot ППО та ПРО Світ Швеція