fbpx
Сінгапур отримав першу з чотирьох нових субмарин Type-218SG

Сінгапур отримав першу з чотирьох нових субмарин Type-218SG

ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) Азія ВМС Сінґапура Європа Німеччина Підводні човни Сінґапур Суднобудування Флот

Перший з чотирьох дизель-електричних підводних човнів класу Type-218SG прибув до Сінгапуру.

Про це повідомило Міністерство оборони країни.

Підводний човен Impeccable (“Бездоганний”) був прийнятий до складу флоту на сінгапурській військово-морській базі Changi.

На церемонії був присутній командувач ВМС Республіки Сінгапур контр-адмірал Шон Ват.

Підводний човен прибув до Сінгапуру на борту цивільного вантажного судна Rolldock Storm, що вийшов з німецького порту в місті Кіль.

У цьому ж місті знаходиться верф Kieler Werft, що й побудувала Impeccable.

Виробництвом підводних човнів на замовлення Сінгапуру займається німецька компанія ThyssenKrupp Marine Systems.

Контракт на будівництво першої пари субмарин вартістю 1,8 млрд євро сторони підписали у 2013 році.

У 2017 році Сінгапур дозамовив ще два підводні човни Type-218SG. У серпні 2020 року головна субмарину серії Invincible вийшла на ходові випробування.

“Мілітарний” повідомляв, що сінгапурські підводні човни Impeccable (“Бездоганний”) та Illustrious (“Прославлений”) були урочисто спущені на воду у грудні 2022 року.

На церемонії були присутні канцлер німеччини Олаф Шольц, прем’єр-міністр Сінгапуру та його дружина, яка охрестила човни.

Судно, що отримало назву Inimitable ще не закладене. Головна субмарина Invincible використовується для навчальних цілей і ще не доставлена в Сінгапур.

Type-218SG

Type-218SG – це клас субмарин, що розроблені на базі Type-212/212A та Type-214. Підводні човни для Сінгапуру оснащують повітронезалежними енергетичними установками.

Водотоннажність складає близько 2000 тонн, довжина корпусу – 70 метрів. Максимальна швидкість під водою – 15 вузлів. Екіпаж – 28 осіб.

Субмарини оснащені вісьмома 533-мм торпедними апаратами, які можуть використовуватися для запуску протикорабельних ракет.

Човни проєкту 218SG оснащені передовою автоматичною системою бойового управління спільної розробки німецької компанії Atlas Elektronik і сінгапурської Singapore Technologies Electronics.

ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) Азія ВМС Сінґапура Європа Німеччина Підводні човни Сінґапур Суднобудування Флот