fbpx
Собаки прикордонників вперше візьмуть участь у Параді

Собаки прикордонників вперше візьмуть участь у Параді

ДПСУ Парад Україна

Собаки прикордонників вперше візьмуть участь у Параді до 30-річчя Незалежності України.

Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України.

Для участі у параді відібрані 33 кінологи зі службовими собаками, які представлятимуть прикордонне відомство у День Незалежності України.

Усі собаки, які братимуть участь у параді, спеціалізуються на пошуку зброї та наркотиків і вже встигли зарекомендувати себе на службі.

Підготовка парадного розрахунку кінологів та їх чотирилапих напарників уже розпочалась на базі Кінологічного навчального центру Державної прикордонної служби України, що у Великих Мостах на Львівщині, – повідомили у пресслужбі ДПСУ.

Тренування на базі Центру триватимуть до кінця місяця, а потім продовжаться у Києві.

Кінологи ДПСУ зі службовими собаками

Завданням тренувань є привчити собак поводити себе спокійно, звикнути до місця проведення заходу, не реагувати на сторонніх людей та інші подразники.

Основні тренування з технікою відбувається зараз під Черніговом на території аеропорту Півці.

Розпочались тренування Параду до Дня Незалежності разом з технікою Збройних Сил України (ЗСУ) та Національної гвардії України (НГУ).

До Параду з нагоди 30-ї річниці відновлення Незалежності України планується залучити 27 парадних розрахунків, загальною чисельністю понад 4000 осіб.

Кінологи ДПСУ зі службовими собаками

Із них 19 парадних розрахунків складатимуть Збройні Сили України, 8 «коробок» – від інших складових сектору безпеки та оборони.

Передбачається, що парадні розрахунки пройдуть новим стройовим кроком.

ДПСУ Парад Україна