fbpx
Сполучене Королівство розгортає миротворчі сили в рамках місії НАТО у Косово 

Сполучене Королівство розгортає миротворчі сили в рамках місії НАТО у Косово 

Балкани Велика Британія Європа Косово Миротворча місія НАТО ООН Світ

Сполучене Королівство розгортає збройні сили у Косово в рамках розпочатої миротворчої місії НАТО, через зростання напруженості в північній частині країни.

Про це повідомляє офіційний сайт британського уряду.

Розгортання британських сил розпочалось після нападу на місцеву поліцію на півночі Косово, 24 вересня, та посилення напруженості в регіоні.

Розгортання британських військ було офіційно дозволено Північноатлантичною радою, в рамках миротворчої місії KFOR.

Всього країна планує розмістити у Косово близько 200 солдатів зі складу 1-го батальйону Королівського полку принцеси Уельської, які підкріплять вже розміщений британський контингент у країні який там знаходиться на навчаннях у кількості 400 військовослужбовців.

Батальйон передадуть під пряме підпорядкування командувачу силами НАТО в Косово, який відповідальний за проведення миротворчої місії.

«Розгортання 1-го батальйону Королівського полку принцеси Уельської демонструє здатність збройних сил Сполученого Королівства швидко реагувати. Ми продовжуємо залишатися фундаментальною частиною альянсу НАТО, ділимося нашим військовим досвідом і силою», – розповів Адмірал сер Ентоні Радакін, начальник штабу оборони.

Розпочата в 1999-у році миротворча місія НАТО – KFOR продовжується по наш час. Крім самого Косово, для підтримки порядку в країні та регіоні, 26 країн розмістили свої підрозділи на території цієї країни.

У травні 2023 року, Сполучене Королівство отримало зобов’язання на підтримку миротворчих сил у Косово, для забезпечення їх ефективної роботи.

Міністр оборони Джеймс Хіппі оголосив, що Сполучене Королівство продовжить брати участь у місії НАТО принаймні до 2026 року.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, Туреччина за запитом НАТО направить свій додатковий військовий підрозділ до Косово.

Таке рішення було прийнято у відповідь на вимогу Командування Об’єднаних Збройних сил НАТО у Наполі.

Балкани Велика Британія Європа Косово Миротворча місія НАТО ООН Світ