fbpx
Спущено на воду авіаносець John F. Kennedy

Спущено на воду авіаносець John F. Kennedy

Авіаносці Авіаносці типу Gerald R. Ford ВМФ США Суднобудування США Флот

Другий авіаносець класу Ford USS John F. Kennedy (CVN 79) Військово-морського флоту США спущено на воду.

Про це повідомляє Naval Today

Церемонія заповнення сухого доку водою відбулась на суднобудівному підприємстві Huntington Ingalls Industries-Newport News Shipbuilding (HII-NNS) 29 жовтня 2019-го року.

Спуск на воду відбувся з випередженням графіку – на три місяці запланованого терміну. Хрещення корабля призначене на 7 грудня 2019-го року.

Будівництво корабля розпочалось у 2015-у році, передача ВМФ США має відбутися 2022 року.

Авіаносець USS John F. Kennedy (CVN 79) перед заповненням сухого доку водою

22 липня 2017 року відбулась церемонія прийому до складу ВМФ США першого авіаносця цього класу – USS Gerald R. Ford (CVN-78). Зараз він є найбільш кораблем такого типу у світі, його повна водотоннажність складає – 98 500 тонн, а довжина – 337 метрів.

USS Gerald R. Ford (CVN-78) – головний надважкий авіаносець, який прийшов на зміну авіаносців типу «Німіц». Корабель названий на честь 38-го президента США Джеральда Р. Форда, який служив у ВМС під час Другої світової війни на борту легкого авіаносця Монтерей на Тихоокеанському театрі військових дій.

Будівництво авіаносця почалося 11 серпня 2005 року, коли компанія Northrop Grumman провела символічне різання 15-тонного листа, який став частиною корпусу корабля. Спущений на воду 9 листопада 2013 року.

Авіаносці Авіаносці типу Gerald R. Ford ВМФ США Суднобудування США Флот