fbpx
США допомагають в розбудові інфраструктури ССО Латвії

США допомагають в розбудові інфраструктури ССО Латвії

Балтія Будівництво Європа Латвія Співпраця США

США допомагають в розбудові інфраструктури для ССО Латвії здійснюючи співфінансування у будівництві нових об’єктів.

Про це йдеться у пресрелізі Міністерства оборони Латвії.

25 листопада, в Командуванні спеціальних операцій Національних збройних сил Латвії міністр оборони Артіс Пабрікс, командувач Національних збройних сил генерал-лейтенант Леонідс Кальніньш та посол США в Латвії Джон Карвайлс взяли участь у відкритті нової інфраструктури.

Нова інфраструктура була побудована за рахунок фінансування Латвії та США в рамках проектів Європейської ініціативи стримування (EDI).


Матеріал по темі: США модернізують авіабази в Європі на 214 млн доларів


В одній з військових частин збройних сил Латвії було відкрито чотири нових будівлі, серед яких сучасна дорога, вертолітний майданчик, будівля технічного обслуговування автомобілів та склад для боєприпасів.

Тактичний транспортний засіб ССО Латвії в ангарі

Загальні витрати на будівництво новостворених об’єктів складають близько 5,6 млн. євро (близько 189 млн гривень), з яких латвійське фінансування становить 2,6 млн. Євро, а з боку США – приблизно 3 млн. євро.

Тактичні транспортні засіби ССО Латвії в ангарі

З боку США будівництво об’єкта координувалось Агенцією підтримки та закупівель НАТО від імені Командування спеціальних операцій США у Європі.

Будівництво розпочалось в кінці 2019 року та виконувалось компанією SIA «Arčers», що дозволило забезпечити синхронізацію всього процесу будівництва.


Інші новини Балтії: На авіабазі в Естонії за кошти США побудовано нові інфраструктурні об’єкти


На базі все ще триває робота над іншими об’єктами, що фінансуються США, які планується завершити та ввести в експлуатацію в першій половині 2021 року.

Раніше повідомлялось, що Латвія отримає 62 тактичних транспортних засобів моделей MRZR-2, MRZR – 4 та MV850. Перша поставка яких відбулась у 2018 році.

Балтія Будівництво Європа Латвія Співпраця США